All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Funktionalism på norska

Det solida arkitektoniska huset återupplivade inredningen av Åse Imsets experthjälp. 60-talet, av vilka det finns många i Norges långsträckta land, var fulla av möjligheter för en inredare i trä.

Husägare ville att rummen skulle förenas och anpassas efter egna behov. Bland annat kan huset användas av den stora familjen i form av äldre föräldrar, barn och barnbarn. Vidare har den grå, vit och svart varit parets basfärger under åren och att de ville behålla, men helst kompletteras med mer färgstarka inslag i form av tillbehör.

- Ett vitt eller ljusgrå bas med tillbehör i form av textilier och småsaker gör det enkelt att ändra sikt utan stora kostnader, förklarar inredningsarkitekt.

Kök - med illusionen av naturen

Den smala kök i två avdelningar gjordes till ett stort kök där enkelhet och goda praktiska lösningar var viktiga faktorer. Nya köksinredning med släta ytor är lätta att hålla rena. Bänkskivorna är svarta stenplattor som ger en exklusiv känsla till köket. En viktig nyckel för att välja sådana register är att erfarna proffs tar rätt mål och monterar plattorna.

Två köksfönster ger bra ljusförhållanden i köket, men inte den stora utsikten. Det löste den erfarna inredningen på ett kreativt sätt: Vitt och svart färg och lämpliga borstar upptäcktes, en enda vågform målades på glasplattorna. De nyanser av grått skapas genom att gradvis blanda mer svart i vit färg. "Målat glas" fungerar både som något att vila ögonen på, och som en bekväm yta att hålla ren köksbänken. En sådan målning kan också skapas genom att måla direkt på väggen och montera glasplattorna efteråt.

Den slitna kork golv ersattes till förmån för en hållbar och modern vinyl golv som är lätt att hålla ren när unga barnbarn komma snubbla.

Att leva med sassy stil

A 60 levande fått en ny fjäder i Sassy stil kännetecknas av ASES modern smak. Det goda parkettgolvet behölls, men den gulnade panelen återupplivades med en ljusgrå färg nr S 1000-N. På avstånd skapar färgen och den fina strukturen på panelen en elegant randeffekt.

Tillsammans ljuspanelen och den ursprungliga, klassiska parkett ett holistiskt och rent uttryck, som fungerar som en god grund för en lite mer färgstarka upptåg som runt matsalen. Modern konst på väggen, roliga saker på hyllan bakom matbordet och den röda, runda mattor, som faktiskt bad mats, alla färgglada inslag som mjukar stil och är lätt att byta när du vill.

Den gamla eldstaden i vardagsrummet behölls, men har en solid och modern design.Ursprungligen önskade husägare en slät väggmur, men på grund av det en konstruktion med en järnbit som inte kunde avlägsnas, siporexblock (som är en form av lätt betong) installerades runt eldstaden. Blocken gömmer järnbiten, skapar en fin ram runt eldstaden och förbättrar också dragningen. Både den nya spisen och väggen mousserades och målades i samma färg som panelen.

En glad pepparkaka

Den gamla smidesjärnpannkakan i trappan, som minnet av svunnen tid, överlevde renoveringen i stil. Målad med metallfärg i en lycklig röd färg och helt svart, de eleganta formerna verkade bättre, och bandet var en festlig och funkin-inspirerad touch av trappan. Linoleumbeläggningen på trappan behölls eftersom det är lätt att hålla ren och hållbar.

Färgglada drömmar

I sovrummen var panelen målade i grått. Den neutrala, ljusa färgen gör rummen större och det är lätt att byta färgstarkt tillbehör med andra färginsatser om du är trött. Stora kuddar, filtar och sängkläder mjuka den annars snäva stilen. Vissa kvistar eller växter gör också samma användbarhet. Sovrummet blev gjort större genom att flytta väggen 60 cm in i gästrummet, som inte behövde vara så stor.

För att skapa stilen:

- Välj en ljus färg som grundfärgen i hela huset - det ger ett helhetsintryck och skapar en koppling mellan olika rum. En ljus färg gör också rummen större än med en mörk färg.

- Samma golvtyp i flera rum bidrar också till att skapa en koppling mellan flera rum, men golvetypen måste alltid matchas med rummets funktion. Ett kök golv måste tåla mycket användning och fukt till exempel.

- Välj enkla, praktiska inredningslösningar i stället för saker med många funktioner och dekorationer utan funktioner.

- Med en vit basfärg kan du hyra i färgstarka tillbehör i form av kuddar, filtar gardiner etc. men välj inte för många färger på en gång om du vill ha en elegant, enkel stil. Två-tre färger är nog.

ADVERT

Mest populära