All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Funktionell i fem våningar

Vad gör du när du hittar ett hus i ett perfekt läge, men hopplös rumslösning? Sådan var Merel och Ruben. Men de valde att slå på och bestämde sig för att skräddarsy sitt nya hem.

- Även om huset var litet och hade fem våningar och många spiraltrappor, var det väl underhållet. Med en liten kreativ renovering såg vi att det här kunde vara ett bra hem.

Med stor kreativitet och uppfinningsrikedom lyckades de skapa ett helt personligt hem. Här skulle det vara lätt att trivas för det färgglada samboerparet.

De upptäckte också att det är möjligt att trimma upp till bättre utrymme.

Fyllda i rummen

Det traditionella kanalhuset består av fem plan till femton kvadratmeter. Det första paret gjorde när de tog över bostaden år 2012 var att omplacera rumsfördelningen.

Sovrummet placerades på toppen, badrummet på golvet nedanför. Den tredje våningen var vardagsrummet, andra våningen matsal och arbetsrum. Botten gick de in i köket.

- Det är bekvämt att ha köket på bottenvåningen. På så sätt behöver vi inte klättra upp två trappor med bärväskorna från mataffären, säger Merel.

FÄRG: På tredje våningen finns ett vardagsrum och ett arbetsrum, och inredningen är en blandning av begagnad finn, Ikea och designmöbler. Både stolen, det lilla bordet och målningen är från ijm. nl. Soffan är från Ikea, trälampan från Muuto, medan Pasto-skåpet är köpt som används online. Foto: House of Pictures

Felaktig visning: Matbordet Lloyd i stål är från den holländska designbutiken Edwinpelser. nl. Stolen köps online, den orange stolen är från ijmcolour. com, och stolen i slutet av bordet är från Hay. De gula pappersljusen är från studiopoppar. nl, vasen från seraxen. com, emaljkaka från emaillekeizer. nl och bilden på väggen från skujeniece. com. Foto: House of Pictures

Kundanpassade lösningar

för att spara utrymme, många av de lösningar skräddarsys både vardagsrummet och köket.

- De tidigare ägarna hade inte använt utrymmet så bra, så det var dåligt med lagringsutrymme och arbetsutrymme. Nu har vi hittat bra lösningar så att huset ser rent ut, säger Merel.

Bland annat ersattes det stora badet på fjärde våningen med en mindre dusch. Kökets inredning är skräddarsydd, och för att öka känslan i rummet, föll handtaget på skåpdörrarna, som kan öppnas och stängas med ett litet tryck. I köket finns också inbyggda skåp som inkluderar gömningsmätare, en hängare, tvättmaskin och torktumlare.

För att förhindra att de små rummen uppstår överbelastade, har Ruben och Merel styrt ifrån stora möbler och ornament. De har också varit medvetna om färganvändningen.

- Jag gillar ljusa färger och pasteller, men har försökt att inte överdriva. För att öka känslan av rymden målade vi alla väggarna vita, säger Merel.

De ursprungliga ekgolv har också en ansiktslyftning.

- Jag ville ha något lite mer prat och slutade med grå. Det ger huset ett mer modernt uttryck och binder alla små rum tillsammans.

SITUATION: Tomten i Ikea-soffan är från Scholtenbajings. com, kuddarna från systerens webbshop visjebijdethee. nl. Målningen har gjort Merel själv. Foto: House of Pictures

SPECIAL TILPASSET: På den skräddarsydda bänk framför fönstret ser Merel ofta människor som passerar. De stora kuddarna är från kokosmat. com, pleddet från zilalila. com. De andra kuddarna är från tas-ka. nl och skinnylaminx. com. Djurhuvudet är från den frusna fontänen. nl. Foto: House of Pictures

KORKROK I STUA: I ett hörn av vardagsrummet har paret rymt en arbetshake. Stolarna köps används, trägardinen på skrivbordet är från pietheineek. nl. Foto: House of Pictures

Visar många saker

Hemmet är dekorerat med en mix av designmöbler och vintage och begagnade fynd. Merel älskar att gå i interiör butiker, men samlar också gammalt porslin. Varje vecka överraskar hon henne i nederländska svar på Finn, Marketplace.

- Jag måste ta hand om att inte köpa för mycket, eftersom garderoberna är redan fulla. Eftersom huset är litet måste vi försöka hålla det städat och ge bort en liten stund.

Även om huset endast mäter 70 kvadratmeter, känner ägarna att det är mycket större.

- Ruben gillar att sitta i köket med vänner, och då går jag bara upp till det faktum att vi inte är i väg för varandra, det är fördelen att ha mer än två planer.

Paret använde lite för att ta reda på logistiken.

- Först var det för irriterande om jag var i köket till exempel och glömde telefonen i sovrummet, högst upp. Men nu är vi vana vid det - du måste bara tänka två gånger innan du lämnar rummet, säger Merel.

FIN KONTRAST: De antika plattorna från oudebouwmaterialen. nl är en fin kontrast till det eleganta köket från Kvik. Armaturen är från samma leverantör, medan kökshylsan är från tas-ka. nl. Tekanna är från emaillekeizer. nl. Foto: House of Pictures

FEM ETAS: Det handlar om att ha ett bra system när dina saker sprids över fem våningar och trappan är smal och brant. Efter några år i huset är Merel och Ruben bra på logistik. Foto: Huset av bilder

ÄTKROK: Det lilla köksbordet kommer från en begagnad butik i grannskapet, och används främst för att hålla matfirman ihop - för maten är utsökt i matsalen på golvet. Stolen är från Ijmcolour. com, kopparlampan från designduoen. nl. Foto: House of Pictures

Möblerad smart i små rum

Få inspiration av Merel och Rubens bra grepp: <999 >> Inbyggda skåp och rymdbyggda hyllor och skrivbord maximerar utrymme. <999 >> Vita väggar ökar utrymme känslan. <999 >> Samma färg på golven i hela huset tillåter alla små rum att umgås. <999 >> Enkel inredning utan överkarm och med horisontella linjer gör rummet större.

ADVERT

Mest populära