All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Funktionell gardin

Idag har textilierna som du hänger framför fönstren fått ett antal andra funktioner. På denna nyligen hållna interiörmässa i Stockholm betonades detta. En av de viktigaste tillverkarna av gardiner i Europa, det schweiziska företaget Création Baumann, pekade i synnerhet två sökta fastigheter i ned världen.

Frysreglerande gardiner

Frysreglerande gardinerna är nu produceras med ett underlag av en mängd olika metaller.

Tillverkaren imponerade många med sina metallbelagda, mångfärgade gardiner. Ett jeweled metallskikt på baksidan gör att dessa gardiner håller solens uppvärmningsstrålar ute på sommaren samtidigt som värmen hålls på vintern.

Akustiska gardiner

Flor Tunna akustiska gardiner har förmågan att stänga av ljudet, medan de släpper igenom allt du behöver ljus.

Det vill säga gardiner med ljudfunktion. Här talar vi fortfarande om flintiga tyger som ljuset lätt passerar igenom och eftersom du inte först lägger till en touch av ljudfunktioner. Men tack vare en speciell vävteknik, är det möjligt att producera en yta av det ämne som fungerar som döda på ljudvågor som ridå av tjock ull.

Den nya designen och funktionerna

En speciell vävteknik tillåter även flor tunna gardiner absorberar ljud som om de var av tjock ull.

Creation Baumann har sin egen designavdelning och producerar de flesta textilierna själva. Detta ger dem en möjlighet att innovativ produktutveckling och innovativa lösningar, som därför såg på Stockholm Furniture Fair tidigare i år.

Det börjar med kontor och hotell

Janne Muri från den norska importören Intag studerar här Création Baumann ny kollektion av metalltemperaturreglerande gardiner.

- Det är i första hand vad vi kallar projektmarknaden som går vidare med att anta funktionella gardiner, säger Janne Muri, representant för den norska importören Intag - men detta är något som man också kan ha stor nytta av privata Och som människor blir mer bekanta med koncept och tillverkare vinklar samlingarna mer mot konsumenten. Vi kommer snart se mer av detta också i norska hem.

ADVERT

Mest populära