All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Kul med grill

Våren har kommit över, och med det varma vädret har vi sett flera ställen i landet, det är dags att borsta damm från grillen. Och kanske är det dags att uppdatera grillen med ny utrustning. Eftersom det finns många spännande produkter idag som gör grillen enklare och roligare.

Bra utrustning gör grillupplevelsen bättre, och idag kan rätt utrustning utvidga grillens räckvidd. Grillen är inte längre reserverad för kotletter, fisk och korv - nu kan du använda den för att laga pizza, baka kakor och stekpannkakor.

Till grillen

Rotisserie är ett verktyg som tillhör feinschmeckeren, men de köps vanligtvis för vissa typer av grill. Till exempel har Weber en kraftdriven roterande enhet som passar deras Spirit E-310-modell.

Om du inte har denna modell, prova kycklinghållaren från samma tillverkare. Detta passar alla 57 cm eller större brikettgrillar och några gasgrillar. Med detta kan du skapa den nu populära skålen "Kyckling på en låda" - utan att behöva använda en öllåda. Således är du fri att välja vilken vätska du vill ånga kycklingen med - öl, vin, buljong.

Med en pizza grill för grillen kan du laga bröd och pizza på grillen ute. Förvärm stenen på grillen innan du lägger på maten. Weber säljer både runda pizzaskivor anpassade till kilstängerna och rektangulära.

Läs också:

Odla vattenmelon i trädgården!

Vattenmelon kräver tid, vård och mycket vatten. I gengäld belönas du med utsökt frukt för sommaren som du har blivit självvuxen hemma.

Till maten

Med rökt chips eller shakers kan du få ännu mer rökig smak på maten. Rökchips är lämpliga för grillning både med gas och briketter, och du köper dem i praktiska väskor. Kom ihåg att fukta dem bra innan du använder dem.

En bifftermometer är nödvändig när du vill ha perfekta resultat varje gång. Du kan använda standardfriktionsmätare, men om du köper nya, kanske du vill satsa på en digital termometer. Då behöver du inte hålla koll på köttet hela tiden. Sätt bara in sonden i den mest köttiga delen av stycket, justera till önskat resultat och termometern kommer att pipa när maten är klar.

Till köksredskapet

En cookie förkläde signalerar tydligt vem som är kocken över grillen. Dessutom är det bekvämt att det skyddar mot glöd, oljespray och marmeladdar.

En grillrätt ingår också i cookieuniformen. Även om du kan använda de vanliga grillhandskarna som du använder för ugnen, kanske du vill få en ordentlig diskmaskin. Det här är lite längre än de andra så att underarmen skyddas mot värme och stänk när man arbetar över grillen.

Om du använder briketter eller kol, är det trevligt med en bra tändare. Lämna engångsändarna i hyllorna i affären och sätt i en lång och bra tändare som inte sväller fingertopparna.Weber har kompletterande tändare som ser både eleganta ut och det gör det lättare att tända briketter och kol.

Läs också:

Det goda livet på terrassen

En terrass hjälper till att förlänga utomhusperioden betydligt.

ADVERT

Mest populära