All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Fullständig makeover av källaren

Signe Schineller, känd inre stylist från TV och inredningsmagasin, köpte en 50-talshus i Rosendal några år sedan. Innan hon flyttade in, renoverade hon huset från början, dvs ... alla rum på första och andra våningen. Men i botten - källaren - hon låt stå tills en dag kunde hon inte längre tror att det var så mycket som 80 oanvända kvadratmeter direkt under henne. Interiörstil listan är kreativ och energisk, och hon såg möjligheter, lösningar och började.

Från en fuktig källare har hon nästan märkt ett rum som helt enkelt inte påminner om en källare. Med målade panelpaneler i taket och väggarna och värmekablarna i golvet har rummen varit varma och väl förberedda för aktivitet.

Bra råd

En källare kan användas för mer än lager.

Hon medger att det var ganska ett jobb, men när den är klar är resultatet en jublar.

- Tja, när jag trodde att jag aldrig skulle sluta. Men det var roligt och jag hade väldigt bra hjälpare, säger hon.

Till andra med oanvänd källare säger hon:

- Låt dig inte lura, kom igång! Men gör bra forskning först. Prata med andra som har renoverat, söka på nätet och inte minst använda erfarna proffs.

Utmanande fukt

Väggarna revs och fem små rum blev en stor.

Den största utmaningen var fukt. Det tömdes runt huset, men det fortsatte att säga fukt. Det visade sig att väggen skadades av något avhjälpande arbete, men detta identifierades och korrigerades av skickliga hantverkare.

- Jag kontaktade ett lokalt byggföretag som hade en undersökning och pratade med chefen där. Jag var övertygad om att de kunde och gav dem uppdraget, "sa hon.

Det var långt ifrån bara kosmetiska förändringar som måste göras; Det fanns tornade väggar, lade nya golv och nya elektriska anläggningar. Bottenvåningen var ursprungligen oisolerad och det var osäkert vad som var nedanför. För att frigöra golvet placerades isoleringspaneler och värmekablar ovanpå det gamla golvet. En bärvägg revs och ersattes med stålstrålar. Eftersom golvet redan hade ätit någon av takhöjden valdes en något mindre dimension med mittstöd. Nu är det bara lite kvar, som den praktiska damen förmodligen gör.

Mer om vad hon har gjort och hur det blev, titta på hennes blogg, re: signerat.

Den gamla fuktiga källaren är historia och ett varmt och mysigt rum är fantastiskt. Receptet är på språng, skickliga hantverkare och rätt färger och material.

ADVERT

Mest populära