All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Full blom i litet utrymme

Omgiven av doftande blommor är bland höjdpunkterna på sommaren för många under den ljusa säsongen.

I Gamla stan i Fredrikstad ligger pittoreska hus nära, men få av dem är utrustade med stora trädgårdar. Vissa har bakgrunder med enkla däck, lämpliga för blommor i. Andra använder trappan där krukblommor kan användas för att passera. Vissa använder också små jordflikar framför huset för blommande klättringstätningar. Gemensamt för många av husägare i staden nära Glomma är att de använder fantasi och kreativitet för att ge egenskaperna den lilla extra. Lush plantering framför husen skapar mysiga sommarfasader.

Den befästa staden, grundad 1567 av Fredrik II, är den första norska renässansstaden med vanliga gator. Idag ser de kullerstensgatorna ut som väl använda, vilket de förmodligen inte hade i stor utsträckning när området hölls både soldater och slavar. Gamla stan har utsatts för flera stora bränder både 1784 och 1830, som idag främst kännetecknas av byggnader från 1830 till 1860 år. De militära byggnaderna i väggen är från 1700-talet. Fredrikstad Gamla stan anses vara en av de bäst bevarade fästning städer i norra Europa, som ett resultat av intakta vallar och plan från den tidpunkt då platsen var en viktig sköld mot attacker som Sverige. Att vandra runt på gatorna på sommaren när det groddar och växer i keramikvagnar, påminner mig om krigsökningsförhållanden från det förflutna. Nu finns det kardemom städer i den gamla befästa staden.

Hardy typ

Om du väljer att inspireras av den lilla trädgården platser i Gamla stan i Fredrikstad och växt klätterrosor upp väggarna av byggnader, lönar det sig att satsa på härdiga sorter som trivs i den norska klimatet. Det är också viktigt att vara medveten om att klättringspåsar inte klättrar upp själva husets väggar. De måste vara bundna och stödda för att kunna utvecklas fritt på husets vägg. Vissa klätterväskor kan växa upp till tre meter per år. Pruna rosenbusken årligen genom att ta bort några av de äldsta grenarna. Sidoskott på huvudgrenar kan skäras ner till 2-3 ögon. Det finns klättrande rosor i nästan alla regnbågsfärger och några av sorterna blommar från juni till november

Här kan du se vackra bilder!

Hardy rosor

Disposable Blomning:

Flammentanz, karmosin, zon 6

Hurdal Rosen rosa zonen 7 (bloom endast 3 veckor)

Prarie Dawn rosa zonen 6

Polstjärnan, vit, zon 7

Zigeunerknabe, mörkrosa, zon 6

återmontering: Leverkusen, gul, zon 5

Louise Odier, rosor, zon 5

John Davis, rosor, zon 6

Konsumentinformation:

Klättringspåsar från Bo Green

tel. 64 93 51 46

www. Bogrønt. nej

Klättringspåsar från Bakker

www. sluttar-Norge.com

(endast onlinebutik)

Turistbyrå i Fredrikstads gamla stad

tel. 69 30 46 00

www. Upptäck Fredrikstad. nej

Gatelangs i Gamla Fredrikstad

mot Inger Apenes

tel. 92 23 81 04

Läs också:

Målat golv på väg tillbaka

Målat golv var en gång mycket vanligt. Sedan försvann de mer eller mindre. Men nu är de på full fart i inredningen igen.

ADVERT

Mest populära