All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Full 5. 1 surround från en plattlåda!

Inget att säga om engagemang av Yamaha personer -) Visa mer

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Full surroundljud från en enhet? Ja, vi erkänner att vi var skeptiska när Yamaha Norge tog på Kremmermilen och inbjöds till en presskonferens.

Tanken bakom projektet är dock mycket bra, särskilt för alla som redan har investerat i en trevlig flatTV som hemmabiosystem. Det är trots allt inte alltid lätt att få en diskret placering av fem stora högtalarkassetter och en subwoofer. Det faktum att kundbasen är stor är därför inte i tvivel.

En platt enhet med allt du behöver

Så vad får du egentligen? YSP-1 består faktiskt av 42 högtalarelement, varje element som drivs av sin separata digitala förstärkare, skryter Yamaha-folket och ler vackert.

Allt du behöver är dessutom en 42 "flatTV och en DVD-spelare. Vi rekommenderar också att investera i en subwoofer för lite fylligare bas i de hetaste explosionerna.

För att ge intrycket att du faktiskt har installerat en full surround-enhet, kommer enheten att mata upp till 5 ljudvågor. Genom att reflektera dessa från väggarna i din lyssningsposition kommer du faktiskt att uppleva ljudet från framsidan, från sidorna och från baksidan.

Klicka här för stora bilder och mer information om hur tekniken fungerar.

Men för vem?

- Ljudkvaliteten är avgörande för valet av hemmabiosystem, men naturligtvis spelar designen en viktig roll, säger Gusten Hansson från Yamaha. Tanken bakom YSP-1 är att den passar dagens moderna interiörstil? inklusive utseendet på plasmaskärmarna.

Tekniken bakom enheten är utan tvekan lite speciell, men efter en snabb lyssningstest kan vi bekräfta att teorin faktiskt fungerar i praktiken.

Vi är dock helt överens med Yamaha-experternas förtydligande: YSP-1 kommer inte att ersätta ett bra traditionellt hemmabiosystem för dem som redan har investerat i en sådan. Om du tillhör den så kallade progruppen kan du hoppa över det här.

Anläggningen är dock ett mycket spännande alternativ till gruppen som vill ha surroundljud utan att ha en massa högtalare i vardagsrummet. Vi tror faktiskt att detta är en potentiell jättehandlare för Yamaha Norway.

Det föreslagna försäljningspriset är cirka 11 000 kronor.

Klicka här för bilder och mer information om hur tekniken fungerar.

Vad får du?

liten och bärbar, vikten = 13 kg

103 cm bredd, 19, 4 cm höjd och 11, 8 cm djup mer

  • Enligt Yamaha kan YSP-1 som används i rum upp till 50 kvm , desto mindre är rummet desto bättre borde vara utgångspunkten. Den hanterar surroundformat Dolby Digital, DTS, Dolby Pro Logic11 och DTS Neo: 6.
  • Den har skärmbild, nattläge och 3 användarinstallationsminne. Fjärrkontroll.
  • 3 digitala ingångar (2 optiska och 1 koaxiala) och 2 analoga ingångar och subwooferutgång

Klicka här för bilder och mer information om hur tekniken fungerar.

ADVERT

Mest populära