All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Frusna rör - vad gör du?

Har den kalla perioden kommit så långt in i ditt hus att dina rör har frusit, vidta åtgärder. Ursprungligen är det enklaste sättet att tina att öka rumstemperaturen.

Ställ in dörren till rummet där rören har frusit. Nära luftluftar och fönster i närheten av vattenrör. Skruva upp värmen på panelvärmare och laga i ugnarna.

Inte öppen eld

Därefter försöka värma upp rör med en hårtork - som du håller dig själv - eller någon annan säker värmekälla.

En värmare på källarvåningen under rören i taket, till exempel. Det viktigaste är att du håller dig borta från öppen eld, enligt rörledningskedjan Varme & Bad.

Frist inte av skidläraren och primusen.

VVS Damp

Men det bör vara lite för att hårtork saker rätt, ofta måste rörmokare stark beskyddare. Han har två metoder.

Huruvida möjligt att skicka het ånga genom vattenröret, eller kan vara i metall användning en upptinings transformator där applicering av ström mellan två punkter.

Stäng huvudkranen

Om du inte har kallats professionell hjälp, du måste veta detta: vatten fryses till is ökar volymen med cirka tio procent. Det värsta som kan hända - isen krossar brist i akvedukten, som då kommer att fungera som en liten välkommen dusch på rummet när vattnet smälter rören igen.

Därför rekommenderar Sintef-Byggforsk att du stänger trappan innan du börjar jobba.

Efter toning av rören, dra åt tappkranarna långsamt när du kontrollerar rören för läckage.

Ring till försäkringsbolaget

Om du upptäcker läckage, vänligen kontakta ditt försäkringsbolag och ring rörmokaren.

Och som Namdalsavisa skrivare, så det kan för vissa hantverkare som kommer att hantera allt själv, betala för att ringa en rörmokare innan man investerar tid och kraft på något som bara kan en tät rutnät ...

har vattenskador Office vid SINTEF Building och infrastruktur beredd Flera användbara broschyrer om vattenskador, inklusive en där du kan läsa mer om frostskador.

ADVERT

Mest populära