All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Från slitna till vittrade stranden

Sea var inspirationen till inredningsarkitekter, när bad och konferenshotell Quality Hotel & Resort skärgård skulle få en ansiktslyftning. Hotellet ligger längst i Langesunds skärgård några miles utanför Porsgrunn, var mörkt, slitit och 80-talet.

- Den kontinuerliga tråd genom hela projektet är havet, havet och stranden, berättar Caroline Laurhammer, man chef för Quality Hotel & Resort skärgård..

Wide kundsegment

Hotellet har en bred kundbas - de integrerade äventyrsbad lockar barnfamiljer och konferensavdelningen drar affärsresenärer. Hotellet rymmer upp till 500 gäster i 161 rum, varav många är familjerum.

Väderbeständig steepwood

Tornet är täckt med olika keramiska Höganäsplattor. På toppen är Formwork Ash 150 mm x 1200 mm.

I de stora offentliga områdena i lobbyn, restaurangen och konferensavdelningen har mycket trä valts utöver vad som inte är tre, men det ser ut som. Allt går i ett grått färgschema, vilket kommer att hålla ditt sinne sliten ut. Den Stockholmsbaserade arkitektföretaget Doos, som specialiserat sig på hotell- och restaurang interiörer har väckts i trä i många former och sätta rustika träväggar och tillade trä mönstrade keramiska plattor i fiskbensmönster på golvet.

Akvariefisk på TV

Det första som möter gästerna är en ljusgrönväggig trävägg med en installation av trälådor. Vissa fungerar bara som ramar och har skärmar med levande bilder av akvariefisk eller hotellets informationsbrädor. Kombinerad med målade grå ytor och en snygg kombination av designmöbler och lampor i en potpourri av stilar och färger.

- Vi ville göra en bekväm känsla utan alltför snäva linjer och med en lekfullhet som gör att gästerna känner sig bekväma. Avsikten har varit att ta vädret i, men i en positiv form säger Kristiina Gyltor Sten Hardt, som tillsammans med kollegor Bronwynn Welsh och Johan Wessel i Doos Arkitekter har ritat inredningen.

Huvudväggen är klädd med träparkett och dekorerad med grålådor för att påminna om drivved.

Närhet till havet

Före renoveringen var entré och restaurang mörk och stängd, med små vintagefönster. Nu skräms väggarna, och rummet öppnade och vyn togs hand om.

- När du kommer in får du en känsla av närhet till havet. Det har varit en stor förändring, vi har ett helt nytt hotell, "sa Caroline Laurhammer entusiastiskt.

Hon kan titta tillbaka vid en repetitionstid med rehabilitering. I mitten av julbordet flyttades restaurangen och revs. Trots det faktum att all varm julmat tillagades i ett behållarkök, klagade ingen av gästerna om maten.

Investerar tiotals miljoner

Totalt investerar hotellkedjan 55 miljoner i uppgraderingen av hotellet i Langesund. Majoriteten av investeringen investeras i foajén, restaurangen och konferensområdet.

- Dessutom uppgraderas utomhusområdena med en ny terrass med strandpromenad, badplats och bastu. Vi kommer också att borsta upp garderoberna i poolen och måla poolen. Mot slutet av året kommer badrummen i hotellrummen att renoveras, och vissa rum har nya gardiner och tyger. Hela projektet kommer att sluta före jul, säger hon.

Skapa intresse

- Det är en cool övergripande upplevelse att gå från att vara ett gammalt, slitna hotell till helt nytt och modernt. Plötsligt är vi moderna och spännande och har blivit en attraktion. Interiören skapar intresse och det är roligt, säger en nöjd hotellchef.

I de gemensamma utrymmena mjuka kakelgolv med stora lösa mattor från en holländsk designer Nicolette Brunklaus, som har gjort ett naturligt mönster i pastellfärger med inspiration från hösten.

- Det är väldigt överraskande att golvet inte är trä, men plattor. Det ser väldigt riktigt ut och skapar nyfikenhet. Personalen var stolt över sin arbetsplats före, men ännu mer nu, och de visar tillfredsställelse runt gästerna, tar bilder och lägger ut på facebook, säger Laurhammer.

Olika stilar

Tunga trefotiga lampor bidrar till inredningens lekfullhet och det träkantade träet ger en väderliknande touch som drar havet.

Tunga golvlampor som verkar vara out of scale, med vridna lampbeslag i varma färger, sticker ut så här i miljön och de olika sittutrymmena är möblerade med möbler av mycket olika stilar och färger.

- Kakelarna känner och ser ut som trägolv, och det var en önskan från oss. Samtidigt skulle vi ha ett funktionellt golv som motstår att vara i en svår trafikmiljö där du kan spilla kaffe, säger Kristiina Gilts Stenhardt.

Varm och varm atmosfär

Att skapa en hemtrevlig miljö var viktigt för hotellet.

- Mattorna mjuka miljön och få det att känna sig som ett vardagsrum. Möblerna hämtas från olika samlingar, precis som i ett hem - något ärft från mormor och andra inköpta av dig själv för att du gillar det. Det hjälper till att skapa en varm och varm atmosfär, säger Stenhardt.

Creative Conference Sets

Sea Horse på mattan golvet är en anspråkslös funktion i konferensavdelningen.

Den ena vingen på hotellet ägnas åt kurser och konferenser. Här fortsätter den humoristiska interiörstilen med ett stort havsmonster på mattorna, sprider möbler och bakgrundsbilder i verkligheten.

- Här är interiören lite galen, men i stor skala blir det lite abstrakt. Syftet med konferensens inre är att du inte bör ta för mycket allvar. Det ska vara kreativt och roligt, säger Stenhardt.

Ljus och kreativ

Caroline Laurhammer är nöjd med en spännande kurs:

- Det är vågat och spännande och jag är glad att vi har skapat en inredning där det finns mycket att titta på.Konferensavdelningen är ljus och kreativ. Interiören skapar diskussioner, samtal och åsikter. Mycket många frågar faktiskt var vi har köpt inredningselementen, säger hon.

ADVERT

Mest populära