All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Från nedsliten att snygga loftsbad

- Vi renoverade inte något när vi flyttade in i huset för två år sedan, men hade hela tiden en plan för att göra något åt ​​badrummet. Vi hade bara råd med det först, säger Torgeir Lund Opgård från Kongsberg.

- Badrummet var gammalt. Det hade ett gammalt golv med sliten epoxi på toppen, vilket var omöjligt att hålla rent, fortsätter han.

- Ja, och väggarna var täckta med bruna, marmorlika tallrikar, grinande fru Jessica Harrex Opgård.

FÖRE: Tja, är det modernt med marmor kvar, men kanske inte exakt i den här stilen? Golvet var dessutom frysande.

En dag började det droppa in i matsalen på första våningen, men lyckligtvis kunde läckan stoppas med tillfälliga underhållsreparationer.

Läs också:

10 saker du måste veta innan renovera ditt badrum

Om du inreda ditt badrum eller bygga nytt? Här är de tips och regler du måste kunna få innan du börjar.

Ett par år senare satte paret på sig alla kläder, fick banklån och började planera renoveringar av loftbadet.

Under gång: Badrummet blev mycket ljusare när extrafönstret uppträdde under väggpanelerna.

Inspiration

- Vi har länge bestämt vem som skulle göra jobbet. Vi fick erbjudanden från flera, men slutade använda någon vi rekommenderades av vänner. Vi är glada över det. Vi hade en arkitekt någonsin att titta på bathtime möjligheter redan från början, men det var först när de gamla murarna revs att det var möjligt att fatta beslut om lösningar i samråd med snickare vi använde, säger Torgeir.

Jessica satsade mycket på att hitta kakel för drömbadet, både genom att besöka fler butiker och söka på nätet.

Läs också:

Clearance metod som faktiskt fungerar

Clearance Guru Marie Kondo är på allas läppar, och med goda skäl. Lär dig hennes metod och bli av med messen en gång för alla.

Slutligen fann hon de perfekta, mosaikplattorna - Jasba Centino C2 Lime Lime (2x2 cm). På golvet var plattor Marazzi Wood (30 x 120 cm, färg cappuccino), och på väggarna Ragno Tid Vit (20 x 50 cm) - från Modena.

Av: Pastellfärgade, sexkantiga mosaikplattor gjorde duschen modern och utsökt.

- Renoveringen tog lång tid. Vi började i april förra året och badrummet var klart i juli. Faktum är att vi kämpade för att göra badrummet medan vi var i Australien under julhelgen, men snart insåg att vi var tvungna att vara där och fatta beslut längs vägen ", sa Jessica.

- Nästan allt måste bytas ut: Membran, dräneringsrör, golv, väggar och tak. Vi har en ny dörr och ett nytt takfönster ", säger Torgeir, som är mest nöjd med kakelvalet och det nya duschrummet.

Läs också:

Experter Checklista När Reflektera Badrummet

Har du det torrt? Dessa åtta punkter sammanställs av Nationella rådet för våtutrymmen, och är ett bra hjälpmedel när man ska renovera badrummet forskriftsmess ...

Flyttade väggen

I de tre månaderna rehabilitering av badrummet tog, duschade familjen i källaren, där de fann en öppen stäng av där en duschkabin skulle kunna placeras.Jessica och Torgeir var tvungen att sova i barnkammaren några veckor, eftersom väggen mot deras sovrum bör flyttas 30 centimeter för att få en mer rymligt badrum.

- Barnen tyckte att det var mysigt, nästan som camping, skrattar Jessica.

Det mesta av arbetet sattes till proffs, förutom rivningen av det gamla badrummet. Under väggpanelerna fanns också ett extra fönster.

Torgeir skruvade själva väggskåpet, medan proffs monterade tvättstället och duschkabinen.

Badrummet är så omformat att det nästan inte är igenkänt. Istället för en läckbombe av ett gammalt och olönsamt badrum har familjen nu ett rum där de vill stanna.

Följande: Paret överväger att installera ett badkar här.

- Jag tror verkligen inte att vi kunde göra någonting annat. Vi är mycket nöjda med vårt nya badrum, det enda vi saknar är ett badkar, säger Torgeir.

- Vi överväger fortfarande om vi ska bada ett badkar i hörnet, men då kommer badrummet att bli mycket svårare igen. Det beslut som vi kan ta så småningom, avslutar Jessica.

Projekt: Bad

HUS: Ett trähus från 1930-talet, beläget på Kongsberg. Boarea på 190 m2, tre sovrum. Inköpt 2011.

som bor här: Jessica Harrex Opgård och Torgeir Lund Opgård och deras två barn i åldern sju och fyra år.

Stil: Ljus och delikat med vita kakel, trä och mosaikplattor i pastell.

Denna kostnad renoverings : Den totala kostnads ​​parets nya badrum 260 000. Budgeten deras var på 220 000

Detta gjorde de: Alla möbler ersattes, och de fick nya golv och ny panel väggar och tak. Det elektriska systemet uppgraderades, ny spotter, värmekabel och fläkt installerades. En tallrik som täcktes över ett fönster togs bort och en vägg flyttades för bättre utrymme.

ADVERT

Mest populära