All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Silver bära ny glans

Bär på terrassen visar sig som en silverglänsande färg. Ytan har brutits ner och du måste göra ett försök att förhindra att mognaden är total. Terrassebeis finns i 10-12 färger. Det ger dig fler val. Men för att kunna använda en terrass fläck måste först göra bra rent så att du tar bort smuts, rester från tidigare behandlingar och nedbrutna (lösa) fibrer.

Denna rengöring gör det enklaste med en terrassförnyare. Det är ett alkaliskt rengöringsmedel för utomhus träverk. Arbeta inte på större områden än du klarar av att hålla ytan fuktig medan du arbetar. Därför bör du inte arbeta mer än 10-15 kvm i taget. Skinnande sol, du måste ta mindre områden.

Applicera en stor mängd rengöringsmedel, rullar eller lågtryckssprutor på terrassrensaren. Låt sedan förnyaren stå i 10-15 minuter innan du lossar ytan med en penselborste. Använd en lång borste med borstborste för att rädda ryggen och knäna. Dessutom går det snabbare på det här sättet.

Redigera yta skurborste så att du lösa de av gödsel och smuts eller äldre oljor och målar substrat. Om ytan är mycket bruten, kommer du också att få trasiga träfibrer.

Skölj sedan med stora mängder vatten. Använd trädgårdsslang, men om du använder en högtryckstvätt så skruva ner trycket och hålla sig borta från panelen så att du inte kan kakel upp. Du måste skölja tills det inte finns någon vit fällning från substratet. Behandlingen upprepas om ytan är mycket smutsig.

Terrassrenoveraren kan innehålla lut, men det är mycket väl genomtänkt. Det kan vara irriterande för huden, använd därför handskar, glasögon och arbetskläder som täcker huden under arbetet. Om terrassförnyaren innehåller lut kan den kanske inte stå emot rullen. Då ska du använda en smörjborste. Om uteplatsen vetter mot husets vägg täcker du den med plast eller papper så att du inte skadar färgen.

Måste torka väl

När du har rengjort ytan, låt den torka väl. Torkningstiden är beroende av väder och temperatur, men några dagar med vädert weather bör hålla.

När ytan är torr kan du rulla på terrasseboken med en rulle förlängningsaxlar. Du kan också använda en pensel eller en lågtrycksspruta. Du applicerar en eller två lacker beroende på träets tillstånd. Arbeta blöt i vått och avsluta panelen i full längd innan den torkar. Detta hjälper dig att undvika krossande leder. Du kan förvänta dig att en liter täcker cirka sju kvadratmeter.

Före torkning, torka i 24 timmar. Det måste också göras innan du kan använda terrassen igen.

Nästa gång du behålla terrassen kan du nöja ett enklare rengöring med grov rena innan fläckar igen.En bra terrassbi bör vara i tre år om du gör jobbet ordentligt.

En terrassebok kan också användas på trädgårdsmöblerna. Förfarandet är detsamma som beskrivet för terrassen. Men du kanske vill ha en årlig förfriskning. Mätta sedan inte träet lika mycket. En liten möbel och terrass med en trasa kan räcka för att hålla möblerna lika.

De flesta råd i denna artikel ges av teknisk konsult och målare Trond Riise i Nordsjön.

ADVERT

Mest populära