All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Från gamla och slitna ny drømmebad

den trötta 5 kvadratmeter stora badrum i huset från 1934 hade inte varit dekorerade sedan början av 80-talet, men det fungerar fortfarande.

Men när vattnet en dag sipprade från badrummet på våningen ovanför, och läckan var ett faktum, tog ägarna beslutet att rehabilitera badrummet helt snarare än att bara byta ut taket i samband med reparationer på andra våningen.

Välplanerad planering

Ägarna utformade själva badet. De kände sig övertygade om vad de ville och följde en väl genomtänkt plan. De valde att behålla rummets ursprungliga form, men ökade området med tre kvadratmeter genom att ta utrymme från korridoren utanför.

Ägarna var angelägna om att hitta bra, praktiska och funktionella lösningar som samtidigt var estetiskt vackra. De ville bara ha ubåt och ingenting annat än en stor spegel på väggen ovanför diskbänken för att uppnå en visuell förstoring av rummet.

Läs också:

Öppna stängt avlopp

För att öppna ett tätt avlopp.

Två sänkor och badkar var på önskelistan, och de skulle också ha en separat duschkabin. I duschrummet valde de rena glasytor för att förhindra materialfrakturer i ett mycket stort badrum. Skjutdörr till badrummet var nästan ett krav på grund av det begränsade utrymmet i badrummet och även i korridoren utanför.

Rent vita ytor

på grund av rummet begränsad storlek ägare valde att lämna väggarna vara vitt, och låta formarna i rummet är rektangulär eller kvadratisk.

Stora plattor på väggar och golv har en visuellt förstorande effekt i rummet. Handfatet är på koreanska.

De stora matta plattorna på väggarna hjälper badrummet att bli större och ytorna hålls rena utan för mycket inredning. Få pinnar på väggarna, fönster med en enkel, vit blinda etc. De stora bruna kakel på golvet dämpar intryck på golvet och hjälper rummet verkar större genom att blicken dras upp mot de vita väggarna.

Läs också:

10 skäl att inte kasta små påsar med kiselgel

Kasta inte de roliga små påsar som du hittar i sådana skokartonger. Silikagel kan användas för en mängd olika saker!

Eftersom duschkabinen är separat, är ägarna frestad att vara lite kreativa med det; De lade trottoarplattorna på nisens golv, och därmed skapade de ett separat duschrum som bröt lite med resten av interiören.

Nöjd

Dusch med handdusch är dessutom bekvämt. De lilla murade nischerna i väggen används för växter och schampon.

-Vi tror att badet fungerar bra i vardagen. Genom att välja två sänkor kan mer än en använda badrummet på morgonen. Vi ville också ha ett badkar och en separat duschkabin för att förhindra dusch i badet och tro att vi hade mycket bad av de få kvadratmeter vi hade till de nöjda ägarna.

Läs också:

8 idéer för drömbadet

Drömmer du om ett nytt och gott bad? Vi har hittat en inspirerande val för dig, oavsett om du gillar färgen fräsch inredning eller minimalistisk badrum ...

stenplattor är från L-Wood och interiör, avlopp med droppformade mönster är från Ha badrummet.

Badrumstips

  • Använd professionella för att renovera badrummet, skadorna kan vara av omfattande natur om läckage inträffar och det kan vara mycket dyrt om försäkringen inte täcker skadan.
  • Använd tid innan du bestämmer dig, planera framåt. Hur kan du undvika ångrar senare på saker du antingen inte - eller gjorde.
  • Få hjälp med badrumsplaneringen av företaget / butiken för att tillhandahålla badrumsutrustning. De är specialister och vet vilka möjligheter som finns.
  • Beställ bänkskivor och moduler, och bygg själv inredningen. Det kommer ofta att bli mer framgångsrikt och personligt än mer av de färdiga inredningen du köper.
  • Bygg en låda för nedljus som ett alternativ till att bygga ner hela taket. Med bara en låda längs väggarna, kan du hålla mer av takhöjden i rummet.
  • Kör dig att använda koreanska som en bänkskiva eller gör hela sjunken i det här stora materialet. Det är mycket lätt att hålla rent och det är trevligt att titta på.
  • Montera en fuktstyrd fläkt, vilket är viktigt i förhållande till ånga i rummet.
  • Om du har utrymme rekommenderas att du har en separat dusch och badkar. Det är opraktiskt att duscha i badet i det långa loppet.

Glad baddynan dekorerar badet. Vackra skal från långt och nära dekorera vindrutan. Rosa inredning ger färg till det ljusa badrummet.

ADVERT

Mest populära