All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Från oljeeldad till oljefri

1. Förberedelse:

Få en översikt över din energiförbrukning. Om du har en översikt över förbrukningen av el och olja över ett år är det tillräckligt, men en överblick över flera år är bäst.

Finns det några åtgärder du kan vidta för att minska värmeefterfrågan, t.ex. isolering av det kalla taket eller byte av gamla fönster eller liknande?

Kontrollera även vilken typ av oljetank du har, hur gammal den är och var den ligger.

2. Hitta alternativet

om de olika alternativen för oljeavbrott här. Naturvård rekommenderar solfångare, pellets, ved, värmepump och fjärrvärme.

Här kan du också läsa berättelser om andra husägare som har bytt ut oljeljuset.

Du kan också få en energikonsult eller rörmokare till ett besök i ditt hem för en anpassad rekommendation.

3. Begär erbjudanden och inspektioner från flera företag:

Välj företag som har erfarenhet av förnybar värme och ersätter oljebränder. Expertis mellan företag varierar, så ta tid att välja rätt företag för jobbet.

Naturvårdsföreningen har genom olika oljefria kvalitetssäkringar flera leverantörer av förnyelsebara uppvärmningslösningar. Läs kriterierna här. Du kan fylla i formuläret på oljans främre del. nej så de kommer att kontakta dig.

Det finns naturligtvis andra skickliga hantverkare. Till exempel, be om referenser från tidigare arbete, och kontrollera bolagets ekonomi på egen hand.

Bostäder är annorlunda - därför är det meningsfullt att be om en upplevelse.

Jämför de erbjudanden du får och välj den du litar på mest. Det kan finnas en stor skillnad mellan vad de olika företagen erbjuder dig och vad som ingår i priset. Därför be det totala priset på hela jobbet som ska göras.

Kontrollera att det rekommenderade värmesystemet har system för energimätning och styrning. Därefter kan du kontrollera hur mycket energi du använder och få en anläggning som är effektiv.

4. Implementera och rapportera.

Ersättnings tar från en till två dagar om du har en oljeeldad eldstad för ett par veckor, om du har ett vattenbaserat oljeeldade anläggningar. Rivade oljetankar som inte används måste rengöras av ett certifierat företag och grävas. Läs mer om begravda oljetankar här.

5. Sök Enova för stöd:

Genom Enovatis slam, erbjuder Enova nu stöd för avveckling av oljeuppvärmning. Från och med 2015 får du stöd för att ta bort oljetanken om du investerar i en förnybar uppvärmningslösning. Dessutom stöds förnybara vattenburna värmelösningar och andra energieffektiva åtgärder. Stödet är rättighetsbaserat. Läs mer på enova. nr.

ADVERT

Mest populära