All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Nyår blir olaglig bosättning förändringar avslöjade

- Även förändringar har gjorts av tidigare ägare, där den nya ägaren risk sitter hålla påsen, säger chefen för Nito inspektörer, Rune Karlsen.

Många människor spenderar semester och semester pengar att borsta upp. Då kan det vara frestande att ge en ny sovrum i källaren, sätta på ett nytt fönster dyker upp en stor vindruta, skapa taket eller bygga en bilaga till lagen i kabinen.

De allra flesta av dessa ändringar måste sökas och godkännas, men många dropper just detta, eftersom de inte känner till reglerna - eller medvetet.

- Våra medlemmar, taxiingenjörerna, ser ofta fall av detta när de överväger försäljningsartiklar. Hittills har detta endast inkluderats i tulltaxan om det finns helt olagliga ändringar, t.ex. sökrobotar som omvandlas till sovrum. Alla avgifter människor vet att om rummet har en takhöjd på under 2, 20 meter så det skulle aldrig ha godkänts som ett sovrum. Sådana fall kommer nu att påpekas, och jag är ganska säker på att det finns många sådana olagliga modifieringar som utförs runt som tickande bomber kostnad, säger chefen för NITO inspektörer Rune Karlsen.

Känner inte till reglerna

Han tror att mycket har gjorts eftersom människor inte vet bättre.

- Det är inte självklart för de flesta att det är ett program föremål för fasad ändringsförslag om att införa ett fönster eller rum i källaren kan inte användas för sovrum på grund av tak eller små fönster. På 80-talet gav Housing Bank ytterligare lån till dem som byggde en 5 våningen, där vinden kan monteras vid ett senare tillfälle när behovet av mer utrymme uppstod. De flesta av dessa vindar är nu inredda utan att detta markeras i kommunens byggnadsarkiv. Oavsett om det sker på grund av bristande kunskap eller avsiktligt, då det är innehavare av fastigheten när det upptäcks som sitter hålla påsen, och kommunen är hänsynslösa när det gäller att återta positionen, säger Karlsen.

Läs också:

Skåp nya kontraster

Nya uttag och eluttag för att skapa det lilla extra i ett rum.

Hans råd är att du alltid ska kontrollera om du är i tvivel.

- En återställning kan snabbt bli dyr, antingen att du sönder en hylla, tar bort ett fönster eller tar bort takterrassen. Och extra bittert, om du har köpt fastigheten med dessa olagliga anläggningar, säger han.

Ny ägarens ansvar efter fem år

har det varit mer än fem år, är det mycket svårt att få tillbaka en del av den tidigare ägaren, och även om det har varit mindre tid är ett sådant överklagande oavsett krävande både vad gäller tid och ansträngning.

- I januari 2015 kommer den nya hemförsäljningsrapporten att komma. I detta sammanhang kommer alltid fare ingenjör bära de ursprungliga ritningar av huset och snabbt avslöja om den har manipulerats, säger Karlsen.Han råder folk som avser att sälja till sig för att undersöka. Om värderaren får reda på att det görs olagliga förändringar i bostad, skulle detta innebära att försäljningsprocessen kommer att kunna dra ut i tid eftersom den måste saneras innan fastigheten kan erbjudas till försäljning.

Karlsen är mycket nöjd med att bostadsförsäljningsrapporten nu görs genom att köpa och sälja fastigheter.

- Denna olagliga förändring är bara ett av flera bra exempel på hur denna rapport hjälper till att säkerställa konsumenterna. Rapporten är också mycket bättre på att upptäcka skador i sin linda, till exempel, bad och inredda rum under marknivå, där vi undersöker nu inne i strukturer med lämpliga instrument.

Läs också:

Behövs utrymme?

Här är 8 möbler som är platsbesparande OCH bra!

Lista vad du behöver för att ansöka om innan du gör ändringar:

  • noteringen tillägg och expansion av byggnaden
  • Studio / lägenhet fristående
  • Betydande förändringar bygga
  • Fasad Ändringsförslag
  • Att behålla <999 > Användningsändring - från rum till rum. (Ett exempel - ett tidigare bud - är inredda i sovrummet)
  • Byte av tomt / tomt utrymme
ADVERT

Mest populära