All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Från ny till gråslitt - snabbt och kakel gratis

I naturen, träd en separat sätt att skydda sig. Rötterna drar upp sand som gör stammen lättare att attackera. Vi kan märka om vi försöker så ett träd, och kedjesågkedjan blir matt.

Denna fastighet har ett svenskt "Gyro" dragit nytta av, och utvecklade en trä med kisel - en av de vanligaste mineralerna i jorden. Behandlingen skyddar träet från insidan, samtidigt som träet får en vacker ljusgrå färg. Under varumärket Sioo: X (SiO 2 - kiseldioxid), kommer nu även Norge terrasser, bryggor, båtar och fasader ska vittrade utan bärs.

- De första kunderna är de bästa marknadsförarna. De har haft sina terrasser i över tio år, utan underhåll, säger Egil Ekrehagen, Sioo: Xs försäljningsrepresentant i Norge.

- Metoden har testats och testats med bra resultat under lång tid. I Sverige behandlas Sverige årligen över 10 000 terrasser med denna metod, säger han.

Slät färg snabbt

Sioo: X-behandling gör att träet snabbt kan få en mjuk, silvergrå färg.

Sioo: X-behandling gör att träet snabbt kan få en mjuk, silvergrå färg. Ytan är hård och mjuk och behaglig vid beröring och gå barfota på.

- Produkten stabiliserar träet och hämmar sprickbildning, fiberuttragning och böjning. Träet blir attackerad varken missfärg svampar och nedsmutsning och solens UV-strålar skadar inte ytan som i obehandlat trä, sade Egil Ekrehagen.

Behandlingen utförs i två steg, med en mindre upparbetning det följande året. Sedan är terrassen ganska hälsosam i många år, bara med behovet av enkel, årlig städning.

Principen bakom behandlingen är att den kiselhaltiga vätskan kommer in i träet och bildar kiselkristaller. Dessa stabiliserar och stenar trädet och förhindrar att smuts sitter fast, att träet absorberar fukt och skapar alger på ytan. Produkten är miljövänlig och innehåller inga giftiga ämnen.

Nytt och gammalt trä

Behandling kan göras igen och gammalt träarbete; impregnerade trä tall, lark, gran, ek, teak. Ytterväggar, uteplatser, takfot, bryggor och båtar, staket, trädgårdsmöbler, fönster och dörrar kan behandlas utomhus och agent kan också användas inuti vindar och källare.

- På vertikala ytor kommer ny behandling endast att gälla efter 8-10 år. En fasad kan vara i 15 år, säger Egil Ekrehagen.

Så här gör du:

1. Förbehandling / rengöring

Rengör ytan noggrant med gammal olja eller fläck, smuts, smuts, alger och fett före behandling.

Dessutom måste nytt impregnerat trä tvättas så att överskott av impregneringsmedel avlägsnas från ytan.Veden måste vara torr innan behandlingen börjar.

Pre-moisturizes ytan, så rengöringen är lättare. Använd en terrassskrubba, roterande terrasser eller penselborste. Avlägsningsbara rester av gammal behandling torkas bort. Om du använder ytan på högtryckstämplaren, kan det vara nödvändigt att slipa lätt för att ta bort åren och fibrerna från ytan.

Skydda glasprofiler och aluminiumprofiler mot stänk - Produkterna kan etsas och lämna märken.

2. Applicering av träskydd

När substratet är torrt, använd Sioo: X Träskydd i ett lager. Detta torkades i två timmar innan man applicerade en annan päls. Träskölden ska appliceras jämt och full med pensel, rulle eller spray. Vid applicering med en rulle eller en lågtrycksspruta ska behandlingen följas av en pensel. Mediet ska inte bilda en film, men dra in den. Rengör vätskan väl.

Behandling kan utföras vid temperaturer över + 5 grader, men inte i direkt och starkt solljus.

3. Sioo Weather Protection

När andra områden av träskydd har varit torra i minst fyra timmar eller över natten är ytan förseglad med Sioo: X Weather Protection. Produkten appliceras i en pensel med pensel, rulle eller lågtrycksspruta.

Om det finns regn på ytan innan väderskyddet är på plats, kan träskyddet tvättas bort och det kan vara tillräckligt med skikt före tätningen.

Låt vätskan dra in i några minuter. Gå sedan tillbaka och arbeta vätskan genom att stryka med en pensel.

4. Byta

Efter några veckor antar skogen en vacker ljusgrå färg.

Omedelbart efter behandlingen får träet en varm guldfärg. Efter några veckor kommer detta gradvis att försvinna, och skogen antar en vacker ljusgrå färg.

Det är nu den aktiva skydds processen i träverket. Behandlingen mognar när den utsätts för fukt över tiden. Om vädret är väldigt torrt och varmt, är det tillrådligt att duscha på trädgårdsytans yta ett par gånger i veckan för att hjälpa till med processen.

5. Förfriskning

På terrasser och andra vertikala ytor rekommenderas att upprepa steg 2 - Väderskydd, året efter behandling. Då har fonder hårdheten och det andra området fixar ytan så att det kommer i många år framöver.

6. Framtida underhåll

Smuts och alger på toppen måste tas bort. Tvätta underlaget efter behov och använd ett mildt alkaliskt rengöringsmedel - inte grön tvål. Det finns inget behov av högtryckstvätt eller starka medel, behandlingen kommer att förhindra att smuts och smuts sitter fast, men kan lätt avlägsnas.

ADVERT

Mest populära