All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Inifrån och ut

Vill du klä upp din uteplats med kuddar och andra snacks, delvis egen utomhus tyger, särskilt utformade för att klara väder och vind. Men även andra textilier kan användas bra om du bara impregnerar dem först.

Så du har andra tyger såsom bomull, som du vill använda utanför, också de kommer att vara utrustade för att hantera vädret. Impregnering dem blir också vatten, smuts och oljebeständig, och lättare att hålla ren. Impregnering kan appliceras med spray, borste eller rulle eller i tvättmaskinen. Metoden beror på produkt och typ av tyg.

Här är experternas tips för impregnering:

Inger S. Løvaas på Krefting har ett enkelt recept på hur man impregnera kuddar.

- Sätt kuddarna ut på uteplatsen, så det luktar inte inuti. Spraya bara med, till exempel, Herdins Imprenex Express. Det är mycket lätt att använda, och kuddarna är både vatten-, damm- och smutsavvisande. Låt dem torka och sedan är de redo att användas. Hur ofta du behöver impregner beror på hur mycket du använder dem, men jag skulle rekommendera en gång i månaden när det är säsong. Kontrollera om fukt kommer in i tyget. Gör det, du borde ta en ny runda, säger hon.

Trine Bræthen vid Kemetyl rekommenderar två omgångar impregnering innan textilier tas bort.

- Det är dags att impregnera när du ser att fukt tränger in i tyget. Du bör spraya två gånger med Kemetyl STOPP Impregnering för att göra det vattenavvisande. Håll sprayen på ett avstånd av 20-30 centimeter. Låt det sedan torka i ca 1 dag - det kommer att vara klart för användning. Tänk på att textilierna måste vara rena innan du börjar. Och läs alltid instruktionerna för de textilier du ska impregnera först, hon rekommenderar.

Om du använder impregneringsspray, behåll sprayen på avstånd vid applicering. Det är också viktigt att du följer tillverkarens instruktioner.

ADVERT

Mest populära