All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Från hemskt att färg

Denna kostnad transformation:

elektriker / rörmokare, £ 18 tusen

Floorlaying / tapetsering, £ 15000

Garderob med LED-lampor,

36000 £

Byggnadsmaterial , NOK 13 200

Textil och förlust, NOK 13 400

Ny fönster i sovrum, $ 3000

Färger / plåster, £ 2800

takmonterad torkställning, £ 1300

ljus från Belid. se, £ 5000

Top skåp, bänkskivan och

golv till tvättstugan, £ 7300

Totalt: £ 115 000

Med enkel och prisvärd innebär att du kan skapa dig en dröm sovrum. Och om du inte har budgeten eller energin att borsta upp finns det också råd för dig.

Ett tvättstuga kan också upplevas som nytt, bara genom att organisera det bättre. I denna rapport kommer vi att rådgöra med dig hur du gör just det.

För familjen som äger rumna som du ser i dessa bilder, gick inte så drastiskt som det kan se ut. Närmare tittar på bilderna ser du att enkla grepp som inte behöver kosta en tröja ger stora resultat.

Familjen fick hjälp med omvandlingen av Bonyts inredare Ida Lundqvist. Hon gav både sovrum och tvätt en riktig översyn. Här är vad de gjorde och i den rosa rutan till höger ser du vad det kostar.

Utmaningen

- Vi kan ha Norges mest föråldrade sovrum, och det är vägg-i-vägg med ett trångt och obekvämt tvättstuga. Jag skulle hellre inte vara i något av rummen, och jag kommer verkligen inte visa dem, säger Hildegunn Nergaard om projektet som det tycktes tidigare.

- Det enda sovrummet är bra för att gå ut ur sängen på morgonen. Vi går ut ur det så snart vi kan öppna våra ögon.

Lyckligtvis visste interiörarkitekten rådet.

- Jag tyckte att det lät så tråkigt att Hilde Gunn och Thomas sprang ut ur rummet varje morgon, och att de misslyckats med att slå på ljuset för att undvika åsynen av rummet de sov i varje natt. En mjuk, solid golv och en skåplösning för att rensa bort färgglada väskor och kläder som annars hänger lös, ändrade rummets övergripande utseende, säger Ida Lundqvist.

HAR HAR stod stilla: Huset köptes 1998. Familjen renoverade de flesta rummen, men när turen kom till föräldrarnas sovrum var tom på idéer. Iskinnat laminatgolv tvingade dem snabbt ut ur rummet varje morgon. Väggarna var tätt packade med påsar, halsdukar och kläder som inte passade in i garderoben. Foto: Foto: Privat

RYDDIG: En rymdbyggd garderobslösning döljer kläder och påsar som tidigare hängde fria på knutarna i rummet. Lösningen är designad av Toram AS (Garderobsrengörare). När sängen är placerad i en nisch med lysdiod monterad överst, lyser ljuset upp och rymdkänslan ökar. Den bruna färgen i sängen har färgkod NCS S 7502-Y matt.Gardinerna från Designers Guild (FCL026 / 01) är i färg "Patio Cobalt". Taklampa från Belid. Väggarna är målade i Jotun Lady CHI, färgkod: 7236 matt. Foto: Foto: Espen Grønli

SYSTEM ON grannlåt: inredningsarkitekt och Hilde Gunn hittade en begagnad byrå på Finn, som målades blå, färgkod NCS S 2565-R80B glans lack. Platta ornament, utgör en fjäril i nyanser av blått en glaslampa med runda former och en Tom Dixon ljushållare i koppar en dynamisk Fortfarande mot den vita väggen. Saker har köpts på Eske. Foto: Foto: Espen Grønli

NISCHER: Eftersom sängen är mellan rymd garderober, den traditionella säng svårt. I stället finns nischer i skåpens sidor. Det finns utrymme att läsa material, eller att placera något som du tycker är extra trevligt. Den gröna färgen med färgkod NCS S 2070-G10Y halvblank, gör allt sätts i nischen poppern extra väl framåt. Foto: Foto: Espen Grønli

Om färgpaletten

- Färgen i sängen nisch, valde jag att skapa en skyddad ihålig i slutet av sängen. Nichesna gör också sängkläder överflödiga. Ett mörkt golvmattan i kombination med LED-lampor på toppen av bädden nisch, vilket skapar en känsla av att höjden av rummet är större än den faktiskt är. Ljusa väggar kan verka steril, men med utvalda färg fläckar, i form av textilier och prydnadsföremål med distinkt struktur och form, att få sovrummet karaktär. Dessutom kan paletten enkelt och rimligt förändras om det är trött, säger inredningsarkitekten.

Om det nya sovrummet har hon följande att säga:

- Rena ytor skapar lugn och ordentlig belysning förstärker känslan av rymd. Textur skapar välbefinnande och färgpaletten uppdaterar hela.

Sedan fanns tvättstugan för turen.

- Vi flyttade väggen i sovrummet 40 centimeter, så att tvättmaskin och torktumlare fick rum bredvid varandra, och vi kunde lägga till en bänkskiva över att sortera kläder, säger Ida Lundqvist.

inredningsarkitekt drog en tvättkorg som passar rummets dimensioner och övertalade de boende att sätta in i skåp och hyllor ovanför bänken, så det fanns utrymme för att skapa permanenta platser för tvättmedel och andra saker som du vill ha i tvättstugan.

Hildegunn hittade till och med ett upphängt hängande rack som är rymmeffektivt.

Ida Lundqvist valde en neutral färg på väggarna, men markerade ändväggen med en färgrik förlust att ge rummet djup. Även golvet, med sin färg, skapar en stabil blickfångare.

- Vi är så glada över dessa lösningar. Nu visar vi även tvättstugan för middagsgäster. Prata om förändring, säger Hildegunn Nergaard.

Läs också:

FAREVASARE: Det här var en garderob. Tvättrummet var en nödlösning som vi gjorde i det som egentligen var en garderob som fästs i vårt sovrum. Med två små barn inte kunde bära, tänkte jag ha en tvättmaskin i köket så de tidigare ägarna hade, säger Hilde Gunn. Fotografering: Photograph Privat

TOK AREA från sovrummet, mottagna tvättrum 40 cm extra bredd genom att krympa sovrum i enlighet därmed.Torkstället i taket köps vid inredning. nr. Talet om lila på golvet har gjort tvättstugan ett konversationsämne bland familjen middagsgäster. "På ett positivt sätt, tillägger Hildegunn. Foto: Foto: Espen Grønli

eyecatcher: Mellan skåp och räknare i tvättstugan valde inredningsarkitekt denna bakgrundsbild: OV495-03 i färg "Multi", utforma Christian Lacroix för Designers Guild, £ 930 per. rulle. Mot de grå väggarna och den lilla vinylgolvet skapar tapetet djup och utrymme i rummet. Foto: Foto: Espen Grønli

SKREDDERSØM: Inredningsdesignern utformade en anpassad tvättkorg för familjen. Den har två fack, ventilationshål både i botten och på baksidan, och höjs något från golvet för rengöring under det ska vara enkelt. Dessutom justeras höjden så att både Thomas och Hildegunn kommer ner till botten med händerna. Foto: Foto: Espen Grønli

Vagga dig att sova med denna coola hänga äng

Här är trendfärger för 2013

förbättring budget

ADVERT

Mest populära