All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Från dröm till verklighet

De hittade så småningom sin dröm hus, familj Ebeltoft Skaugrud - Hilde, Tor Inge, Wiel (2 år) och Jack Russel terrier Ola. Att huset var rätt för dem tvivlade de aldrig på, för med själen, äppelträdgård och utsikt så tog det mycket till önskelistan.

- Avslutad med en bra start började vi renoveringen på tre våningar samtidigt, men snart insåg att vi mötte utmaningar för vardagsrummet. Dessutom är Tor Inge en perfektionist med precisionen hos en mekaniker, medan jag är ute av det otåliga slaget, säger Hilde.

Bra interiörhjälp

Innehavskonsulent Ellen Skifjeld tog utmaningen på smal arm.

- I detta händer stora rum en hel del när det gäller asymmetriska taklutningar och fönster som släpper in massor av ljus, och att det finns en hel väggyta. Familjen ville inte ha gardiner, så det måste finnas en tydlighet och samstämmighet på andra sätt. Fönster, golvbrädor och de flesta väggarna hålls därför i samma ljusa färg. Med röd-orange trappa, en mörkgrå målad vägg och en annan med en fin tapeter finns det ingen risk för tristess här, säger Ellen.

De villaägare har gjort allt själv och i stort sett överens om hela vägen, men de har försonats med varandra längs vägen, något som de också råda andra att göra.

"Det har varit värdefullt för oss att samarbeta med en professionell som Ellen, och vi uppmuntrar alla att göra detsamma. Inte minst är det oerhört bra hjälp med att fastställa tidsfrister för slutförande! Vi är mycket nöjda med resultatet, inte minst att vi ska välja dessa färger och tapeter högsta väggen som en kontrast till alla målade lägenheter ", avslutar Hilde.

Det finns ingen tvekan om att vardagsrummet har färger, även om den ljusa gråfärgen nästan fungerar som ett bindemedel. Här är en trevlig atmosfär som bjuder besökare - med den överhängande risken att människor kan komma ett tag.

Varm välkomst i trappan

Du går upp genom trappan med djupa apelsin, vita väggar som skapar ett varmt välkomnande. Denna del av rummet kan vara oberoende av den här färgen, vilket i sig utgör en effekt. Dessutom går du in i ett stort vardagsrum med genomskinliga ljus från alla håll. De flesta av väggarna och alla fönster, fönsterkarmar och bokhyllor, är målad i samma ljusgrå färg, att hålla sig lugna i ett rum med fönster och störningar på alla väggar. Färgen på ekgolvet skapar en lugn och varm utgångspunkt för resten av interiören.

Nostalgi i moderna ramar

i ett hörn av vardagsrummet gör verkligen ärva bitar, sig gällande med runda former på soffa och bord i skarp kontrast till den samtida måleri och vinklarna i rummet. Den blanka väggen har en djupare färg än de andra gråa väggarna, och bidrar mycket till att göra det här hörnet intressant.Golvbrädorna är målade i samma färg som väggen, vilket gör att den sträcker sig hela vägen ner till golvet. Detta förhindrar en uppdelning av rummet och skapar ett lugnare uttryck än om listorna blivit vitmålade, till exempel.

Spännande möte

I den motsatta änden av vardagsrummet passar den moderna tapeten den klassiska, målade panelen för att inte göra det tråkigt! Tapetet är nästan smält - i koppar och gråfärger - toppad med ljus guldskimmer. Med takhöjden i det här vardagsrummet är det verkligen rätt och ligger på en bra sidfot, både med jordfärgerna i golvet och mattan och den grå färgen på panelen.

Harmoniska färger

Många ljusa färger trots - hela vardagsrummet har en liten atmosfär. Den glansiga, ljusgråa panelen kontrasterar med de varma jordfärgerna som ses inifrån och ut. Täcken på golvet lägger till något dammigt i rummet. Ekgolvet har behållit sin ursprungliga färg; ett varmt ljud som skapar en fin motvikt mot de ljusa väggarna, medan den passar bra för trappans färg.

Tankeväckande detaljer

Samma färg, i olika glansnivåer, på väggar och fönster skapar en helhet. Den transparenta gardinen utgör en luftig färgkontakt. Trappan har en kraftig röd-orange färg och den glansiga ytan skapar en spännande glöd. För att lugna ner intrycket har väggar, fönsterbrädor och ramar samma färg. Fältet mellan peismur och taket är målat i ljusgråväggen för att ansluta till resten av vardagsrummet. De anpassade bokhyllorna är i samma färg och glans som väggen och fönstren, vilket ger böckerna plats för underhållning.

ADVERT

Mest populära