All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Frode köpte Ken Block privat

- ® tørsj ITJ inaktivera dragkraftsreglering renar rädsla. Draken från den här maskinen är vild som en karusell! Du blir löjligt illamående och yr ...

Den glada bilägaren Frode Valle är glad att berätta för bilen innan han ger gas. Jag lär mig exakt vad han menar. Den Brabus-trimmade AMG Mercedes pushar fart uppför backen som en projektil ut ur en börs. Med 575 hästar under huven dras till nivån på en gammaldags Mauser, och jag kan glömma att nå instrumentpanelen med fingrarna. Här blir bara trött och njuter av det.

Och ljudet ... Glory vad låter! V8 på 5, 5 liter med kompressor skal som en trasig gris när det är värst.

575 hk och 775 Nm vridmoment, är bakdäcken svåra att hitta, även på krispig asfalt. Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

- Hur köpte du den här bilen?

- Jag började med import av DC till Norge, kläd- och skovarumärket Ken Block är grundaren av. I samband med Rally Sweden 2011, där han deltog, tillbringade han en vecka i Oslo för att acklimatisera och förbereda sig för rallyrundan.

- Vi träffade honom till lunch, och senare den veckan uppgav han att han skulle sälja den unika Mercedes som han var speciellt gjord för sig själv. Jag hade sett bilder av bilen redan 2006 och drömde om att få något liknande. Så när jag lärde mig att han skulle sälja den, var jag tvungen att slå på den. Min kollega ville också bilen, men vi gick med på att köpa den.

Tack vare sitt engagemang för klädmärket DC fick Frode möjlighet att säkra den unika bilen. Foto: Knut Arne Marcussen mer

Hård och extra hårt

- Ken var mycket glad över att det gick vidare till "DC familj", och han mailade mig fram och tillbaka innan bilen sändes över. Han var väldigt angelägen om hur det skulle behandlas och skickade en uppsättning regler bara för vård av färgen, säger Frode.

AI Design är det amerikanska tuningföretaget som både trimmer och modifierar specialbilar. År 2006 byggde de CLS för Ken Block, där både motor, exteriör och interiör fixas lite extra. Motorn producerar nu totalt 575 hästar och har ett vridmoment på brutalt 775 Nm. Toppfart är spinnville 320 km / h.

Bromsar uppgraderas med 15-tums skivor framför. Styvheten på underrede kan nu justeras från hård till extra hård. Höjden är också elektroniskt justerbar, något som Frode måste demonstrera varje gång vi passerar en hastighetspump.Det slår inte ner.

Ken Block skulle lägga sitt personliga DC-emblem på bilen. Han fick den. Foto: Knut Arne Marcussen mer

Mattsvart trendsättare

På insidan DC-mark tryckt på alla nackstöd, taket är klädd i mocka och detsamma delvis hjulet. Men den mest sensationella är utseendet. Linjelås-CLS har förvandlats till ett svartaktigt djur. Detta är inte en folie. Det är lackerat så. Och enligt AI Design var detta en av de första bilarna som började trenden med svart matt. De säger också att Ken Block deltog aktivt i ombyggnaden.

Med den speciella färgen, fönster och bakljus tror vi att CLS ser ut som en spargris! Men Frode har nu förstått varför Ken var så angelägen om att ta hand om bilen ordentligt.

- Lacken är verkligen ett helvete att hålla sig perfekt! Ken skickade med ett speciellt läkemedel som bilen skulle behandlas med, men det finns enorma många försiktighetsåtgärder att ta hänsyn till. Jag undviker att köra i regn, eftersom färgen blir så ful efteråt. Att tvätta bilen i solen är inte heller bra, så det måste undvikas. Fettmärken är snabbt synliga, och jag gav nästan uppehållet perfekt hela tiden, Frode smiler lätt.

Ken Block har blivit en super kändis tack vare de extremaste Gymkhana-videon på Youtube. Foto: Flickr Visa mer

- Varför säljer Ken bilen som han har skapats speciellt för sig själv?

- Han hade använt detta som en privat bil till och från jobbet och körde nästan 30 000 km med den i ungefär fem år. Fordi han sponsras av Ford, får han två bilar årligen från dem. De vill att han ska använda sina bilar.

Vill Rudskogen

- Men är du inte rädd att han har gris springa lika hårt på detta som bilarna han rasar med påYouTube?

- Nej, även om bilen är byggd exakt till sina specifikationer och är helt rå, så han tro det eller ej en Lugn kille. Han kommer antagligen att ta ut spargrisen genom det som har blivit sitt jobb.

- Har du kontaktat honom efteråt?

- Ja, han skickade mig ett e-postmeddelande inte så länge sedan och undrade om jag hade varit på Gatebil festival med bilen. Han vet verkligen det, och han vill gå för sig själv. Planen var att gå på en av sina träffar i år, men jag fick inte tid. Dessutom arbetar jag fortfarande med att bli bekant med bilen. Jag tog nyligen en racingbana och vill verkligen köra den på Rudskogen.

Bilen är en av världens första målad i matt svart, som har satt trenden sedan. Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

Dela ditt nöje

- Vill du berätta för mig?

- Det är det jag tycker mest om, så jag kan använda det i mitt dagliga liv. Jag försökte räkna ut vad de avgifter pågår, och det var sannolikt att vara cirka 1, 4 miljoner innan jag drog från någon användning avdrag. Det är helt enkelt omöjligt att göra det i Norge.

- Så vad är planen då?

- För nu ska jag använda den lite för olika ställen och olika shows. Hela tillsynen är så speciell att jag vill dela den med andra.

PS: Nu har Frode lagt bilen till försäljning!

575 hk och 775 Nm vridmoment, är bakdäcken svåra att hitta, även på krispig asfalt. Foto: Knut Arne Marcussen

Projektet var komplicerat att genomföra. Bland annat måste hela kroppen målas i ett drag utan fel, annars skulle de behöva göra det hela om igen. De arbetade mycket med små detaljer. Bland annat är strålkastarna målade inuti, vilket enligt AI Design är kraftfullt att bli av med utan att bli skadad av fukt senare. Foto: Knut Arne Marcussen

Bilen är en av världens första målade i matt svart, vilket har satt trenden sedan. Foto: Knut Arne Marcussen

CLS Brabus K8 har i grunden 530 hästar, men efter resan med AI-design producerar den 575 gamp. Foto: Knut Arne Marcussen

Tack vare sitt engagemang för klädmärket DC fick Frode möjlighet att säkra den unika bilen. Foto: Knut Arne Marcussen

Det här är en bil som alltid kräver full uppmärksamhet från föraren. Foto: Knut Arne Marcussen

Ken Block ville lägga sitt personliga DC-emblem på bilen. Han fick den. Foto: Knut Arne Marcussen

Ken Block har blivit en super kändis tack vare de extrema Gymkhana-videon på Youtube. Foto: Flickr

Frode Valle kunde köpa den unika Brabus-stämda Mercedes-Benz CLS av Ken Blonde. Foto: Knut Arne Marcussen

Toppfart 320 km / h - ja du ska äta middag då. Speedometer står för miles. Foto: Knut Arne Marcussen

ADVERT

Mest populära