All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Norge vänner med ansedda

Produktkatalog innehåller över 7 200 unika produkter, och det är ingen liten uppgift att översätta det till norska. Ändå är det värt, eftersom handelshuset Alfort & Cronholm, rik på anor från tidigt 1900-tal, satsa hårt på den norska marknaden. Katalogen kommer två gånger per år, och i oktober blev den första norska katalogen lanseras. Visst nog finns det fortfarande några sidor på svenska, men det bör fastställas på nästa gång.

igång med Store

- Vi strävar efter att göra renoveringar lättare för slutkunden genom att erbjuda prisvärda produkter att det är lätt för handlaren att kommunicera, säger försäljningschef Mattias Wijk.

Handels Alfort & Cronholm bildades med en färg och apotek butik i Norrlandsgatan i Stockholm 1906, och några decennier senare, den egna färgen varumärke Alcro dagens ljus. Företaget blev snabbt marknadsledande i dekorativa färger och som en leverantör av produkter för både detalj- och partihandeln.

Egna varumärken

Nu färgfabrik länge sedan sålts ut, och sedan Alfort & Cronholm firade 100-årsjubileum 2006, de gjorde det genom att lansera tre helt nya egna märkesvaror.

- Idag har vi fem egna varumärken: Arena, master, nitor och konkret som vi har infört i Norge och Scandborst. Dessutom har vi en omfattande grossistverksamhet och samarbetar med många bra tillverkare.

Två nyförsäljning främjar investeringar i Norge och våra egna varumärken är i fokus.

Endast två fel

Den toppmoderna logistikcenter i Nykvarn söder om Stockholm säkerställer snabba leveranser till Norge. Från anläggningen levereras dagligen order innehåller 4. 000-5. 000 rader, till nästan 300 kunder. I genomsnitt handlas i hela butiken fem gånger per år, och de smarta logistik anställda driver sina snabba bilar upp och ned på 95 meter gånger, plockning och skanning objekt och skickar ut dem med en imponerande precision.

- Vi har ett kvalitetssystem som har premiär felfri plockning av varor. I genomsnitt, vi väljer fel post två gånger per dag, en felmarginal på 0, 05 procent. Och jag har lovat att bada i bäcken utanför när vi når noll, säger lagerchef Mats Matsson.

Varorna flyttas

Lastbilarna styrs av avancerade lagringssystem som håller koll på var alla varor som helst finns. Det varierar nämligen - daglig förändring vissa produkter plats i takt med lagerpersonalen flyttar säsongs artiklar och andra fram och tillbaka beroende på hur snabbt de handlas.

När varorna anländer till lagret, skall de så snart som möjligt göras tillgänglig för försäljning. Produkt mottagare internt & rdquo; Polis och rdquo; , Göra produkter och leverera dem till lagret.

- Eftersom varorna inte skulle kunna stå i receptionen, är det bara 700 kvadratmeter, medan utlastingsområdet är 900 kvadrat och butiken själv över åtta.000 kvadratmeter, säger Mats Matsson.

ADVERT

Mest populära