All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Nya åtgärder från Volvo

Inspirationen måste ha varit Volvo P1800 från 60-talet, men många av de designelement som kan förväntas och kommer att visas på framtiden modeller. Första bilen kommer förmodligen att vara XC90 och sedan V70. Vi ser redan fram emot det.

Classic Deisgrep

Designer Thomas Ingenlath har tidigare arbetat på Audi och Wolksvagen, och många av de samma funktionerna har använts för att betona Volvo. Stor pumpa grill, Maximerad Volvo-logotyp och massiv användning av kromremsor i inredningen. En annan kopplingspunkt för Volvo är att markera den skandinaviska. Det ska vara rena linjer, enkla, få knappar och eleganta, som i moderna möbler. Bilen verkar stor och exklusiv, men är inte längre än 4, 5, 20 cm kortare än Mercedes E-Class Coupé.

Volvos senaste modul

Med konseptkupén visar Volvo också sin nya flexibla plattform "SPA" som kommer att ligga till grund för alla nya modeller. Volvo är hemlighetsfull när det gäller framtida motorer och teknik, men avslöjar att den fyrcylindriga fyrcylindriga bensinmotorn har både turbo och kompressor och ligger långt in i maskinrummet. Konceptbilen är förstås en plug-in hybrid där bensinmotorn drar framhjulen och en elektrisk motor drar bakhjulen. Totalt bör den totala effekten vara cirka 400 hästar och 600 Nm. Med sådana siffror flirar du mer med lyxmarknaden än familjesegmentet.

Svensk design

Inuti ser vi också att designchefen har arbetat med Volkswagen. Det är massiv användning av krom, men konceptet ser faktiskt ut som något du kan förvänta dig att se i en överhängande produktionsbil. Vi känner igen de digitala instrumenten som Volvo och har fått en ny uppdatering. En huvud upp display visar information i frontfönstret. Den stora pekskärmen är ett svar från Tesla, men löses på ett mycket mer elegant och integrerat sätt. Det känns som en naturlig utveckling av "planken" som var deras egenskaper tidigare. Uppenbarligen används ljus björk i inredningen, och en rolig grepp är spännet av säkerhetsbältet, en daglig påminnelse om att Volvo var först med säkerhetsselar och ändå ta säkerheten på allvar.

Det är uppenbart att designen har blivit mycket viktigare för Volvos nya ägare, och även om huvudmarknaden är Kina, skrämmer Volvos nya design inte framtida köpare från Europa. Snarare tvärtom.

ADVERT

Mest populära