All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Freia hall - nytt golv i rotundan

Redigerad nätet: Bjorg Owren

hall i funktionalistisk stil takfönster och är speciellt utformad för Munch-bilderna som tidigare hade hängt på kvinnokontoret. Hallen var i att stärka Freias rykte. Under ett kungligt eller statligt besök var det vanligt att turnera Freia.

Rotunda förbinder hallen med köksområdet. Detta runda rum är känt för linoleumgolvet, designat av Guy Krohg. Golvet lades 1952. Efter nästan 50 års användning var det moget att byta ut. Golv Entreprenör rekommenderas att byta till plastgolv eftersom det motstod fukt och tramp av tusentals människor varje vecka bättre än linoleum.

Nytt golv

Golvet var dock ett konstverk som företaget ville behålla. Lösningen var att sätta det gamla mönstret med nya material. Mönstret ritades på en plastbeläggning innan den gamla avlägsnades. Alla karaktärer fotograferades och kopierades senare och skars ut med Tarkett Sommer vattenstråle. Cirklar och gräns var handskuren.

Innan du lägger en ny beläggning spolades golvet. Det mörka bordet runt Rotunda lades först. Sedan limmade alla cirklar och gräns. Slutligen tänds huvudfältet och alla tecken. Alla fogar är svetsade. Allt är rent handarbete.

© ifi 2002 / Color Magazine 2001

ADVERT

Mest populära