All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Gratis arkitektonisk råd för alla

Om du vill bygga ett hus, stuga eller förlängning eller byta planlösning, kan du boka tid i förväg för gratis råd från Oslo Arkitektoniska Föreningen.

Här får du också hjälp med hur du bättre utnyttjar utrymmet i ditt hem och tips för nya ämnen i huset eller i lägenheten.

Fakta om arkitektråd:

· Rådgivningen riktar sig till personer med planer på att bygga hus, förlängningar, rehabilitering eller liknande. Här kan du begära råd om allt inom arkitektens ämnesområde. Civilarkitekter ger gratis vägledning i en halvtimme till varje besökare.

· Rådgivningen ges i NALs bibliotek där det är möjligt att lägga sig ner och titta på arkitekturlitteratur. Ett urval av böcker och tidskrifter har utarbetats, som specifikt handlar om bostäder och stugor. Biblioteket har Nordens största samling av arkitektoniska tidskrifter.

· Arkitektens rådgivningstjänst har varit i drift sedan 1979, då en grupp arkitekter tog initiativ till att bilda ett forum för fri arkitektonisk hjälp. Syftet med tjänsten är att ge hjälp och belysa eventuella problem av arkitektonisk, teknisk, administrativ eller ekonomisk natur och öka förståelsen för arkitektoniska kvaliteter.

· Arkitekterna som ger råd är alla civila arkitekter MNAL och medlemmar i Oslo Architectural Association med minst tio års erfarenhet som arkitekt.

Inredning av huset som är utformat enligt Passive House Standard NS 3700 och byggt av massivt trä med yttre foderelement. Jonas Haarr Friestad / Stavanger Aftenblad. Arkitekt: Øyvind Kolne Grønli / Ratio Arkitekter AS

Läs också:

Norrmän vill ha ett tegelhus

Norrmän vill ha ett tegelhus efter färjeturer. Och erfarna entreprenörer är mest angelägna.

Ny bostadsbroschyr från NAL

I samband med NALs bostadspolitiska initiativ har de lanserat broschyren "Good Housing - For All". Broschyren fokuserar främst på valda representanter och anställda i kommuner som arbetar med bostads- och byggpolitiken.

Broschyren beskriver och visar exempel på olika aspekter av kvalitet i bostadsbyggandet och förslag på åtgärder för att förbättra kvaliteten. NAL är oroad över att det inte enbart är inriktat på teknisk kvalitet utan också att den upplevda kvaliteten kommer att vara en nyckelplats i den omfattande bostadsutvecklingen i Norge under de kommande åren.

- Vi vill ge kommuner och nationella myndigheter konkreta insatser om hur man ska säkerställa kvaliteten på bostadsbyggandet, säger NALs president Kim Skaara.

Broschyren visar goda exempel och presenterar insatser för hur kommunerna kan säkerställa kvalitet i bostadsbyggandet.

För mer info: www. arkitektur. nej

Gratis arkitektonisk rådgivning:

torsdagar mellan kl. 17.00 och 19.00 i NALs bibliotek, i arkitektens hus i Josefines gate 32, i Oslo.

Ring 469 88 393 eller skicka mail till jh @ arkitektur.nej för att boka tid.

ADVERT

Mest populära