All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tillgänglig och billig under vintersemestern!

DinSide skrev förra sommaren om Statskogs 110 billiga hytter för endast 3-400 kronor om dagen. Nu har vi hittat nästan lika billiga privata stugor nära snöiga skidområden. Således kan du också få din familj till stuga på vintersemester! Vinterferien är i år satt för vecka 8 ?? 10, varierande från län till län.

Rapporterna visar att norra Norge, Trøndelag och Sunnmørsalperna har mycket snö just nu. Detta gäller endast för några av bergsområdena östafjell, nämligen de som är högst över havet. Snödjupet i vårt konstiga lilla land varierar från sex inches till Kongsberg till 164 cm i Tromsø. Trøndere och Northerners har en mängd billiga och snöiga erbjudanden i närheten. Även om hyrapriserna för stugor är lägre än längre söder är Statskog stugor ett vanligt fynd i norr. I Trøndelag och norra Norge väntar 21 Statskog stugor på dig ?? och de flesta är fortfarande tillgängliga (även för påsk!).

Mest snö per krona i väster

Skiglade østlendinger borde resa högt till berg eller väst! Hyrespriser för stugor i bergsområdena i östra Norge är onaturligt höga. DinSide har hittat några acceptabla stugor i kändisområdena runt Hafjell. Ändå får du mer valuta för pengarna i västra Norge. I väst har du också fördelen av att kunna leva vid havet och stå / åka 1000 meter högre ?? bara en prisvärd vägresa bort. Många av stugorna har mycket lägre priser under vintersäsongen än under sommarsäsongen. Anledningen är förmodligen att stugaägare inte tror att stugorna kan vara ett alternativ för skidåkare.

Följande Skiinfo-sajt är följande vintersporter bland de mest snöiga: Røldal, Stranda, Bjorli, Voss och Sirdal.

Røldal

ligger nordost om Stavanger och har totalt 240 cm snö i tid. Inte överraskande anses Røldals skidcenter vara en av Norges mest snöfria vintersporter. Platsen har stora möjligheter till skidåkning och vandring. För en stuga på Skysstation betalar du 2500 ?? 3500 kr per vecka. Røldal Hyttegrend hyr små 4-6 manstugor till 300-600 kronor om dagen, och många hytter är tillgängliga i framtiden! Med tanke på pris och plats vid foten av Hardangervidda är det kanske den största stuga kuggan du kan göra. Statskog har också 19 stugor för 300 kronor om dagen i området!

Stranda

i de vilda Sunnmøre Alperna har 220 cm snö idag. Statskog har några stugor i detta område. Därför måste du gå ut till den privata marknaden. Kabinpriserna är i allmänhet lägre här än i kändisarna Hafjell, Hemsedal, Trysil och Oppdal, men ligger långt över Statskogs priser. Om du väljer Helseths Hytter i Sykkylven betalar du dock endast 2 000 kronor per vecka för en familjekabin för fyra till sex personer.Du är i ett vackert fjordlandskap med fiskemöjligheter, men ändå inte mer än 60 km från Stranda strand. Troll Fjordhytter i Syvde ligger också vid havet, men mindre än en timme från skidåkning. Priset är 2500 kronor per vecka för en familjehytt. Detsamma gäller för Dvergsdals Holiday Homes i Jølster. Här kostar stugorna mellan 2500 och 2900 kronor per vecka.

Bjorli

i Gudbrandsdalen betecknar 190 cm snö. Platsen ligger inte långt från de berömda platserna Hafjell och Kvitfjell, och hyrespriserna i området är därför höga. Om du flyttar lite bort från dessa platser faller priserna något. Slangsätare i Skåbu tar 3600 kronor per vecka för familjehytt, medan Vinstra Hyttetun kräver 3300 per vecka. Weistad Kafe och Hytter ligger mellan Gudbrandsdalen och Valdresflya och tar 3200 kronor per vecka för familjehytt med fantastisk utsikt till Jotunheimen. Platsen har dock mindre snö än i Bjorliområdet. Några av stugorna hyrs för vintersemestern, men många är fortfarande tillgängliga. Det bästa alternativet är fortfarande Statskogs 5-6 stugor i området.

Voss

har nu 160 cm snö och är en mycket populär vintersportsort. Trycket på logi är enormt och kupongerna är svåra att hitta. En halvtimmes bilresa är Stalheim fjord och bergstugor. De har lediga familjehytter för 2800 till 3500 kronor per vecka. Skidorten Oppheim ligger bara 10 minuters bilresa bort.

Sirdal

ligger i Setesdalsområdet öster om Stavanger. Det finns ett snödjup på 130 cm. Haugen Camping och Hytteutleie hyra små men prisvärda stugor för fyra personer till endast 1300 kr per vecka. Ett fynd säger vi! Större hytter kostar upp till 3250 kronor per vecka. Allt är bokat i vecka 10, men det finns lediga stugor i vecka 7-9. I annat fall har Statskog nämnt 19 stugor för 300 kronor per dag i området.

Du kan hitta billiga stugor genom att leta efter stugor ?? på norska Yahoo.

ADVERT

Mest populära