All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Framtida hus

[Sårbart objekt (NAV)]

Smarta huset ger dig ett enklare och bekvämare boende. Vad du glömmer att slå på eller av, kommer ihåg huset. Det sparar dig mycket oro, men det finns i din plånbok.

Med smarthust är kaffet klart när du står upp. Se mer

Smarta hus

dagarna of the Future, Smarta hus från Kankan ger dig möjlighet att kontrollera och styra alla dina hem via en dator. Oavsett om du är hemma i vardagsrummet, på jobbet eller på semester i södra delarna, kan du ständigt övervaka och kontrollera att allt är som det ska inom de fyra väggarna.

Hjärnan i det smarta huset är kontrollenheten. Detta kostar dig $ 4990 i installation plus en månads abonnemangsavgift på NOK 219. I dessa datorer kan du skriva in profiler på de olika apparaterna i ditt hus, där kaffemaskinen slås på. 07.00, temperaturen i vardagsrummet minskar när du går ut, lamporna tänds automatiskt, eldstaden lyser när du öppnar entrédörren, möjligheterna är nästan obegränsade.

SmartHuset från Kankan består i grunden av tre delar, värmehantering, funktionshantering och varning.

Värmekontroll

Denna funktion ger dig fullständig kontroll över temperaturen i de olika rummen i ditt hus. Du ställer in profiler för varje rum, du sänker temperaturen på natten eller när du är på jobbet. Detta ger dig mer komfort samtidigt som du minskar din elräkning med upp till 25 procent.

Följ strömmen
  1. De vanligaste strömproblemen
  2. Glömde du att läsa kraften 1 januari?
  3. varnar elförsäljning vid dörren
  4. Kapning av elräkningen med flera tusen miljoner
  5. norrmän kommer att ha täta elräkningar
  6. TV dekoder kostnader mest
  7. Ustekveikja öka årlig avgift på 297 procent
  8. 66. 000 få lägre kraftregistrering
  9. Sänk värmekostnaderna
  10. Kom du ihåg att byta strömleverantör?

De olika komponenterna du måste köpa själv, och kostnaden beror på de omfattande lösningarna du väljer, men du måste kanske beräkna några tusen dollar. Om du bygger ett nytt hus, kommer du att kunna spara lite pengar från att välja värmare som är skräddarsydda för smart house-teknik. Dessutom är det en månadsavgift på 29 kronor.

Funktionskontroll

Här har du möjlighet att få full kontroll över alla elektriska enheter som är anslutna till smarthuslösningen. Du kan styra ljuset i hemmet, utomhusljus, motorvärmare, kaffebryggare, stereo system, oftast på och av med elbrytare.

- Detta ger dig en enklare och säkrare vardag, säger Poul Henrik Poulsen, VD för Kankan

Funktion Regulatorn kräver inte omfattande instalations och förlitar sig på radiosignaler och signaler via elnätet.På så sätt utförs installationen snabbt och du har inte ledningar och kablar korsade över ditt hem. Priset beror också på vilka funktioner du vill ansluta, och här är också en månadsavgift på 29 kronor.

Alert

Har du glömt att stänga av kaffebryggare, stänga ett fönster eller skulle orsaka en vattenläcka kommer att meddelas via sina mobiltelefoner eller e-post. Detta ger dig bättre säkerhet samtidigt som du har förmågan att begränsa skadorna om någonting oförutsedda skulle hända. Månadsavgiften är här också på 29 kr och kräver också investeringar beroende på vad du vill ta med i systemet.

Fortsätt

Flera hus har redan installerat smart house-teknik.

- Vi är övertygade om att smarta hus är något som kommer att bli väldigt populärt, säger Poul Henrik Poulsen. Han tror att värdet av ett hem kommer att öka om huset är installerat med smart teknik.

Även om smarthuset ger bättre kontroll och säkerhet, sparar du inte mycket besparingar förutom minskade energikostnader. Försäkringsbolag vill inte erbjuda ett smart hus med lägre försäkringsavgifter, men kräver fortfarande larm och andra försäkringsgodkända lösningar för att sänka priserna.

- För 15 000 kronor är du väl på väg att få ett hus som tänker för dig själv, säger Poulsen. Men om du har ett fullmäktigt smart hus måste du investera i att plusha tusentals dollar.

ADVERT

Mest populära