All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Ramfärger

Det kan upplevas fullt så frustrerande att en färg som ser rätt på provet är helt fel när det gäller på väggen. Många har förmodligen upplevt situationen och undrat vad som är fel. Det finns inget fel med färgen. Men det är vårt öga som spelar oss lite gips och "läser" färgen på olika sätt beroende på i vilket sammanhang det förekommer i

Läs också:. Undvik dessa misstag när du väljer din vägg färg.

Ögat som ser

Bakgrund färg och färg fans visar ofta färgerna mot en vit bakgrund. "> BAKGRUND färg och färg fans visar ofta färgerna mot en vit bakgrund.

I färgkartan och färg fans är prover vanligtvis ställas mot en vit bakgrund. När vi studerar färgen mot den vita, kommer iris stänga något för att kompensera en del av det skarpa ljuset. resultatet är att vi uppfattar färg mörkare än den faktiskt är. Black har motsatt effekt, och ökar färgintensiteten. om vi färg mot en neutralt medium grå ton visas mest lämpliga.

Detta är användbar kunskap när vi behöver hitta färger till inredningen. genom att isolera färgen på miljön och studera den mot den svarta, grå eller neutral grå, får vi intrycket av färgintensiteten jämnare eftersom det kommer att visas på andra färger. färgen bör ändå prövas i rummet kommer att användas före den slutliga nyans som valts. Men detta sätt kan du undvika att behöva testa många varianter innan du når målet .

FRAME: En pappram i vitt, svart eller grått är ett användbart verktyg för att se hur färgen ändras från olika bakgrunder "> FRAME. En pappram i vitt, svart eller grått är Ett användbart verktyg för att se hur färgen ändras till olika bakgrunder.

Färger för ett vitrum

Vit ram eller bakgrund passar perfekt när du vill hitta kontrasterande färger för en vit inredning. Genom den vita ramen upplever du färgen så mörkare än den är, och mindre intensiv i styrka. Särskilt ljus, neutrala färger påverkas av den vita och blir diffus och bleka så måste man välja nyanser som är lite mer kulørsterke och mörkare än första tanke.

Färger i ett mörkt rum

Sortera: Färgen blir ljusare och mer intensiv mot den svarta bakgrunden "> Sortera.. Färgen blir ljusare och mer intensiv mot den svarta bakgrunden

The svart ram användas när det bör väljas färger till ett mörkt rum. Mot en svart bakgrund är färgen ljusare och mer intensiv än den faktiskt är, och bevisa nära så vi kommer att uppleva det i en mörk interiör.

färger rum med mid-range < 999> Gray:

en neutral grå ram ger en "rätt" intryck av de flesta färger "> Gray: en neutral grå ram ger en". rätt "intryck av de flesta färger. Om du inte har vita eller mörka väggar, är det en neutral grå ram som ger det bästa intrycket av färgen.Medium grå är en neutral bakgrund för de flesta färger.

Samtidig kontrast

Anledningen till att färgerna ändras mot olika bakgrunder beror på samtidig kontrast. Vet du att detta fenomen gör det lättare att "tämja" färgerna. Skapa färgramar och studera skillnaderna; det är kul med färger!

DIN RAM:

Skapa din egen pappersram. Mät och klipp ut ett hål något mindre än färgproverna, och testa dig själv. "> DIN FRAME: Skapa din egen papperskartong. Mät upp och klipp ut ett hål något mindre än färgproverna och testa dig själv.
ADVERT

Mest populära