All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Fyra enkla sätt att spara ström

Vi får fler elektroniska produkter i hemmet, både i vardagsrummet och i köket, i sovrummen och badrummen.

- Beståndet av olika typer av elektrisk utrustning i hushållen har ökat kraftigt. Till exempel hade endast 10 procent av hushållen datorer 1990, medan 75 procent hade det under 2006. Andelen diskmaskiner har ökat från cirka 3 procent 1973 till 68 procent 2006, skriver Ann Christin Bøeng och Bodil M. Larsen i en artikel i samhällsspegeln / Statistiska centralbyrån.

När vi nu går in på vad som är högsäsong för energiförbrukning och hårda elpriser, kan det vara tillrådligt att ha ett medvetet förhållande till elektroniken i hemmet.

Sony har räknat på strömförbrukningen för olika onödiga energiförbrukningar och har lanserat ett antal tips om hur man sparar energi och därmed pengar. Här är fyra enkla sätt att minska din energibetaling:

Släck av på natten: Slå av spelkonsoler på natten, vilket sparar energi och pengar.

1) Är det nödvändigt att TV- och datorbilden är så ljus som du har idag? Prova om du kan minska ljusstyrkan något utan att förlora visuell komfort. Genom att minska ljusstyrkan på din TV och dator kan du spara energi och därmed pengar.

2) Var en medveten TV-tittare. Det betyder p. a. att du ser de program du vill ha och stäng sedan av TV: n efteråt. Många har TV: n stående hela tiden, även när ingen tittar. Detta skapar inte bara ett ständigt bakgrundsbrus i hemmet, men det är också slöseri med energi. Sony har beräknat att om du lämnar TV: n i en timme längre än nödvändigt per dag, kommer du att ha sparat tillräckligt med energi för att hålla kylskåpet i fyra månader.

Läs också:

9 tips för rätt garageval

Inte bara behöver du ett hus, din bil behöver också ett tak, kanske ett eget hus. Dessutom är garaget också en plats att lagra ...

3) Kom ihåg att stänga av andra elektroniska produkter, som spelkonsoler och hemmabiosystem. Det finns mycket energi att spara på att ha ett aktivt förhållande med strömbrytaren på de olika elektriska produkterna i hemmet.

4) Stäng av bildskärmen när du bara använder din bärbara dator för att lyssna på musik. Enligt Sony kan du spara tillräckligt med energi över ett år för att ladda din mp3-spelare 10.000 gånger.

Källa: Sony

ADVERT

Mest populära