All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Blommor i gemytlighet

->

Foto: OBP

- De olika festligheter inredda på olika sätt, men det viktiga är att dekorationer speglar huvudpersonerna smak, säger Helen Bergh informatör vid Informationscentralen för blommor och växter (OBP).

Populär blanda potten och avsnittet

Under de senaste åren har det blivit mer och mer populärt att blanda snittblommor med krukväxter. Ett exempel är att placera många små Ildtoppen kanten av en rund platta och i mitten insatt snitt rosor och flamingo blomma. Dekorera med skal eller vackra runda stenar. Det är också möjligt att ta en snittblomma i ett reagensrör med vatten och placera det i mitten av en krukväxt med låg kompakt tillväxt. Till exempel passar en snittande orkidé i en rik, gullig Campanula eller liten grön växt, såsom råtta eller Konge Belgien.

Ett bröllop är klart

Blommorna i ett bröllop är inte bara dekoration, de är också en symbol för vem paret är. Dekorationen på bordet behöver inte vara överdådig, hålla den enkel och blanda inte för många färger. Se till att bordsdekorationerna inte är för höga, gör platta dekorationer på ett lämpligt avstånd, vilket gör samtal över bordet väldigt enkelt. Den traditionella bröllopsfärgen är vit. Detta är en grundläggande grundfärg och man kan antingen använda blommor i deg pastellfärger eller vara lite tråkiga och använda kontrastfärger. En annan twist är att använda säsongen som en inspiration, gå ut i naturen och plocka med dig som mossa, anemoner och liljekonvaljer.

Rosor sprider festmood. Detta var fallet i det romerska rikets ära 2000 år sedan, och så är det idag. Romarna sprinklade färgglada rosenblad i tjocka lager på golvet, medan det idag stryker några av dem på bordet. Röd är kärlekens färg och ingenting är mer romantiskt än att slå röda rosor.

Låt bekräftelsemannen välja blommorna själva

En bekräftelse är en ritual som markerar övergången från barn till vuxen. Bara att barnet har vuxit bör reflektera i dekorationen. Låt conciergen själv bestämma sig för att bestämma sig för blommor, kanske har bekräftelsemedarbetaren en favorit? Bestäm vilka färger du vill använda för dekorationerna. Det finns många spännande blommor som gör både föräldrar och övertygelser lyckliga. En variant är att skära stammarna av liljor av olika färger och låt blomhuvudena ligga och flyta fritt i en maträtt. Om färgerna på blommorna matas på dukar, servetter och ljus har du en fantastisk bordsduk för en fest. Bordskortet kan också vara i växtmaterial. Ett rhododendronblad dekorerat med band och med gästens namn i guldbokstäver är både elegant och väldigt lätt att göra.

Hurray för 17 maj

Traditionerna är starka på en dag som 17: e.Maj och färgen på blommor och dekorationer speglar detta. Vi brukar dekorera i rött, vitt och blått med beröring av lite grön. Gå ut i skogen och plocka buketter med vita vägar och ta med några nya kvistar eller blåbär. Dekorera bordet och ingången med ljusgröna kvistar, ta buketterna med vita vägar på bordet och dekorera med flaggor, band och slingor. Blommor lämpliga för 17 maj - buketten är till exempel krysantemum, kryddnejlika, ros, anemone, Eustoma, riddare spindel, rån och brudslöja.

ADVERT

Mest populära