All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Blomstrande inspiration

Sommarblommor blommar i säng och buketter, men de kan också användas till mycket mer.

Och nu när sommaren är på topp och rabatterna brister med färgrik blomma prakt, du bara måste ha en fling med rosor och violer, liljor och prästkragar.

Det enklaste sättet är att använda blommorna som de är, men på nya sätt. Klippa rosor - eller andra stora blomhuvud - med ca. tre inches lång och lägg dem i små färgade vattenglasögon. Samla tre eller fem stycken på ett bord och du har en enkel men elegant bordsdekoration.

Eller varför inte placera dem i olika glasögon - små glasflaskor, likörglasögon, en liten glasvase. Skapa ett sommarstilleben genom att placera samlingen på en spegel eller en bit tårta i glas med en söm.

Nesar som vaser

Nestevase: En uppfattning om Helene S. Lundberg från boken Flower Inspiration.

Läs också:

Norrmän behöver bra eldvanor

Norska brandtraditioner kan vara farliga. Nu behöver norrmänna bra skjutvanor.

En rolig twist är att sätta en ros i en vattenröret med gummihölje, den typ du får när du köper enstaka rosor i blomsteraffär. Lägg vattnet i en rund garnnäsa så är ärmen dold och vips har du en rolig och originalvase.

Denna idé är härledd från Flower Inspiration av Helene S. Lundberg. Här har hon samlat en mängd blomstrande idéer.

Blommande is fack

En annan kul idé med denna bok är att servera sommarens glass från en hemmagjord is bricka dekorerad med blommor. För att göra skålen, sätt en liten plastskål i en större plastskål med vatten och plummet på toppen. Sätt blommande huvuden i vackra färger i vattnet mellan bollarna och placera dem i frysen.

Efter ett tag kan du försiktigt trycka blommorna på plats om de har flyttat upp. Om inte, låt det stå tills vattnet är fruset och du har en vacker glass.

Kul med melon

Oasis: Vattenmelon kan användas i stället för oasen när du skapar blomsterutsmyckning för sommarfest.

Läs också:

Förnybar energi är framtiden är

norska myndigheterna överväger nu att alla framtida nybyggnation måste ske i passiv / aktiv hus-nivå senast 2020. Genom att välja en lösning med förnyelsebar ...

Om du skapar En blomsterdekoration för sommarfest men saknar oas? Lundberg har lösningen.

- Har du trodat att meloner innehåller stora mängder vatten? Vattenmeloner omfattar nästan helt av vatten, och därmed de är mycket väl lämpad som en blomvas för sommarens bolag, säger hon.

Skär melon på mitten, snittblommor som stjälkar är ungefär fem centimeter lång, och sätt dem i melon till blommorna som täcker massan. Enkelt och roligt!

Här finns andra saker du kan göra:

* Välj ut några nävar rosenknoppar, torka dem och använda dem som potpurri.

* Strö kronblad på bordet när täcker festen

* Kandis blommor eller kronblad av ätliga och obesprutade blommor, viol och rosor

* Garnera sommar sallad med kronblad av ringblomma

Höst hobby sysselsättningar

Pass Också på att samla blommor och lämnar nu medan de är vackraste och sätter dem på press. När hösten kommer, har du vackra minnen från sommaren - och råmaterial för många nya hobbyprojekt.

Läs också:

badrum i golv

Duschen är en våning upp. Badrumsväggen är randig. Ville var ett bad med några exklusiva hotell känsla, så Lene och Klaus medförde en ren ...

Behöver idéer om vad man kan använda torkade blommor för, hittar du dem i Floral Inspiration.

ADVERT

Mest populära