All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Golvet i hallen bör uthärda misshandel

Posten är kanske rummet i huset som behöver tåla de flesta misshandel - och särskilt under höst- och vintermånaderna är utmaningarna i kön.

- Förutom att ha att uthärda vatten från regn och snøsmelt måste golvet i hallen också vara resistenta mot repor och bucklor. Med en ordentlig golvfrigör att ytan förstörs varje gång någon kommer in med grus och sten under stövlar eller resterna av vatten som skadar golvet, sade Bjorg Owren, creative director på IFI. nr.

Golvfavoriter för resten av huset, som parkett och laminat, är med andra ord inte nödvändigtvis det rätta valet för rummet utanför. Dessa är golvtyper som inte borde ha vattenföror som ligger på ytan, så att de passar bättre i torkrummets rum om inte fogarna har silikonförsegling.

Lyckligtvis finns det många andra bra alternativ för golv i hallen:

Plastgolv på en rulle

Plastgolv på en rulle som denna från Polyflor, tål vattenstänk mycket bra och inte skadar någon röriga stövlar.

Den traditionella vinylgolv, levererad på rull, har använts i ett antal år. Vinylbeläggning på rull är ett bra val i taget om du vet att golvet kommer att utsättas för lite vatten. Vinylen är också hållbar och kommer inte att känna sig kall även utan värmekabel under.

Clickvinyl

Vinylgolv med klicksystem har kombinerat det bästa av två golvvärldar. Här är ett golv från Tarketts Starfloor kollektion.

Vinylgolv med klicksystem är en relativt ny golvtyp som nyligen blivit mycket populär. Golven kombinerar vinylens slitstarka yta med den lättanvända beläggningen av klickvågorna. Designområdet varierar kraftigt, allt från klassisk träbeklädnad till mer robust design.

Fuktresistent kork

Hydrocork Saga Kork är en nyhet i Norge genom att vara en fuktavvisande kork golv.

Cork är ett naturmaterial som nyligen har haft en kraftig uppsving. I grund och botten ingen kork golv som tål för mycket vatten, men med hjälp av ny teknik kan nu producera kork golv som är extra vattenavvisande, kallad Hydro Kork.

Tiles

keramiska plattor är en av de mest självklara val golvet i hallen, de är lätta att rengöra och motståndskraftig mot både vatten och slitage väl. Dessa är från Golvabia.

När man talar om entréplanet får keramiska plattor inte komma ut. Golven är trevliga att titta på, mest slitstarka, tar inte vattenskador och är därför ett uppenbart val i många hem. I hallen är inte samma krav på sluttningen på vilken den våta, och man kan därför låter sig spela mer med de format som på golvet. Stora format är för närvarande en stor hit, och kakel över en meter är inte en ovanlig syn.

Gummi

Gummibolaget med knutar är en populär variant.

Gummi golv är en annan mjuk golv typ som tål piggen väl. Dessutom är golvtypen svårt att titta på, hållbart och bekvämt och tyst att fortsätta. Golvbeläggningar av gummi finns i många färger och mönster, även om knuttyger av olika sorter används mest.

ADVERT

Mest populära