All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Golv utanför hemmet

Här är några exempel på nya plastgolv att utsättas för mer trampa eller hjul än vad vi är vana vid hemma. De kommer att tolerera mer och de kommer att rengöras oftare. De bör vara mer fokuserad på lågt brus och ger en bra walking komfort som de borde vara på platser där du står och går mycket.

En nyhets från producent Tarkett är tapiflex Acoustics, heterogena vinylbeläggning, vilket innebär att den är uppbyggd av olika skikt har olika uppgifter. Det finns en sida som kommer att ge komfort, ett mellanliggande skikt av valda vinyl, att ett mönsterskikt, ett slitskikt och en ytbehandling lätta rengöring, även kallad PUR yta.

I barnkammaren och på skolorna kan ett dämpat golvbeläggning vara förebyggande. Mindre buller, bättre läromiljö. Dessutom strävar tillverkarna efter att golv är visuellt också. Sade tapiflex Acoustics har kommit i nya färger, nya mönster och nya ytan när det gäller varaktighet och rengöring.

En annan typ av golv

En homogen vinylgolv innebär att den består av ett material i hela produkten. Här har Tarkett kommit med en förbättrad version av sitt Megalit-golv, ett golv som betonar designen.

Megalit är en förening namn från det grekiska ordet för stora (megas) och sten (lithos). De hänvisar till specifika mönster med pärlemoreffekt där kornen i golvet är relativt stora kroppar av olika former och storlekar.

Färgerna är i olika färggrupper - naturliga färger av jord och ockra, urbana variationer i skiffer och konkreta färger till den nya, fräscha färger.

Mönsterdesign är viktigt för att skapa design på golvet. I offentliga miljöer finns det professionella hantverkare som tar uppgiften att lägga sig.

ADVERT

Mest populära