All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Våning: Neat golvet ökar egenskapsvärde

Trägolv är bra på det. Det ger också en smalare känsla i vitväggiga rum. I motsats till vita inredningsmoder, väljer många en något mörkare nyans på golven, särskilt på massivt trä ekgolv. Oljor i många nyanser kan användas som topplack på trägolvet för att öka hållbarheten och ge hyllan ett mer gyllene värde.

- De flesta väljer ett oljad ekgolv, säger Sindre Bakkejord i Stora Golvet.

Ytorna blir mjukare med lite oljelag och blir enkelt bättre i inredningen, säger golventusiasten.

Med över 80 olika olje- och ytbehandlingar finns det också lite att välja mellan.

- Om du vill ha längre hållbarhet på trägolvet och lättare rengöring, rekommenderas hårdmålade eller målade golv. Det hårda vaxet eller lacken ger en skyddande yta som gör det enklare att tvätta och hålla golvrenare längre. Det är också ett faktum att lack och hårt vax bärs långsammare än bara ett oljat trävägg. Vi finner att de flesta väljer mer och mer en oljad ekgolv med lövträbehandling av estetiska och praktiska skäl, säger Sindre.

Läs också:

Expertens golvtips

Här är några tips för att du ska lägga till nya golv.

Olika nyanser av pigment i oljan på hyllan ger extra glöd till träet på golvet.

Foto: Vackra golv

300 år gammal historia

- Trägolv består av träd över 300 år, säger Sindre.

Många golvleverantörer får planka från träd som är fält i gamla ekskogar i Tyskland, Nordamerika, Frankrike och Litauen.

- Därför går du på ett trägolv som ingår i en gammal historia, vilket ger en bra känsla. Ekgolv är gjorda att vara allergifria och miljövänliga.

Om du först har lagt fötterna på ett ekgolv, kommer du snart att upptäcka att planken är varmare att bära än ett vanligt parkettgolv. Ljudet på fotstegen är också mer fuktat på ett mjukt ekgolv än en hård parkettgolv.

Trägolv är på många sätt de viktigaste möblerna i huset, säger Sindre. Ett massivt trä ekgolv ger hemmet en exklusiv touch. Genom att investera från ca 30 000 kronor kan du klä golvet med massivt trä ek i ett rum på 50 kvadratmeter.

Läs också:

Klicka dig fram till rätt våning

Du kan välja mellan en mängd olika golvmaterial, och se hur vardagsrummet eller sovrummet kommer att se ut efter renovering med några tastetrykkk på din dator!

Ju mer du betalar, dess mindre vridning och bredare hyllning får du.

Breda ekgolv ger rummet en exklusiv touch.

Foto: Great golv

Varor för generationer

- Även om investeringen är högre än en vanlig parkettgolv kommer att vara mycket givande när det gäller mer distinkt och unik stämning i hemmet med ett trägolv av ek.

- Fastigheter med massivt trä ek golv ger ett bra pris när de säljs. Faktum är att ett fint golv kan vara avgörande om du bjuder eller inte, säger Sindre.

När du väl har bestämt dig för att täcka ditt golv med massivt trä, har du också ett trägolv som kan vara i generationer, och så många människor känner sig mer bekväma genom åren.

Läs också:

Rekommendationer bör göra valet lättare

Rekommendationer Enova kommer att göra det lättare för konsumenterna att välja energieffektiva produkter. Nu kommer Enova rekommenderar.

Golvplattan finns i 15 med mer och 20 med mer tjocklek. Hyllaens bredd varierar från 70 till mer till 280 och mer. Trägolvet är skruvat eller limt på undergolvet och kan monteras på betong, på befintliga golv eller på brädor / andra plattor.

Förutom ek kan du få det brett soliga golvet i ask och douglas gran, tillgänglig i längder upp till 12 meter.

Med massiv trätjocklek kan de slipas flera gånger, vilket håller det vackra trägolvet i många år och i flera generationer.

Fakta Den massiva träplanken är obehandlad eller behandlad, med många olika olje- och ytbehandlingar. Detta gör att du kan välja om du vill ha ett färdigt behandlat golv eller sätt in det själv med slipolja. Brädorna är också försedda med muttrar och fjädrar, såväl som slipade kanter.

För mer info: www. stor våning. com

ADVERT

Mest populära