All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Flexibel arbetstid

Sammanlagt mer än 7000 anställda har Telenor Fornebu som sitt huvudkontor, men eftersom många ständigt ute på fältet, kommer man inte har mer än cirka 6000 kontor tillgängliga. Även detta kan tyckas mestadels, åtminstone för närvarande, eftersom nya arbetsformer finns på dagordningen. Detta har skapat intresse för stora kretsar och utmaningar för de anställda. Arbetstiden är flexibel. Dessutom är cirka 70% av bärbara datorer tillgängliga. Med det trådlösa systemet i huset kan du ta med skärmen till kaféet, till små möten i mer slutna rum, arbeta utomhus i fint sommarvädret - eller från ett hemkontor.

I Telenor är det inte fokuserat på anställdas antal timmar på jobbet, men vid leverans. När och var du jobbar är i grunden ointressant. Det hävdas att detta är ett stort problem för cheferna som inte ser sina anställda - åtminstone inte i en kollektiv grupp - fortfarande för de anställda.

Öppna landsbygden

De enskilda byggnader - med öppna kontorslandskap kompletterat med tyst rum för kontemplation, konfidentiella samtal eller möten - ersatts av luftiga atrium med utsikt över den omgivande naturen och planteringar. Det finns små lungor med, till exempel, en kafé, ett tehus, ett biljardbord eller någon annan typ av avkoppling. Om du inte tar en träningspass i Spenst, ett affärsidé under SATS. Men det betyder inte att du går igenom arbetsdagen. Du ser fortfarande grupper av anställda som samlats med sina papper eller en dator i ett gott samtal och diskussion. Annars är byggnaden utrustad med totalt 220 mötesrum med små och stora, där executive rum är utrustade för videokonferenser.

Apropos PC. De flesta har en bärbar dator eller skrivbord med platt skärm till ditt förfogande. Anledningen till att du väljer det här är att om alla 6000 jobb hade en konventionell skärm, var det nödvändigt att ha en halv kvadratmeter mer utrymme - vilket skulle ha totalt 3000 kvm. Bord!

Några jobb är fasta. Varje anställd har en liten garderob till förfogande där man placerar sina få tillgångar och eventuellt datorutrustning. Härifrån får du den information du behöver när arbetsdagen börjar, hitta ledig plats och logga in.

Flexibel arbetstid betyder också välutrustade matställen för de anställda. Förutom kaffebar och tehus finns fyra restauranger, vardera med plats för cirka 450 personer. Alla restauranger har sina egna färg- och stiluttryck, samt urval av mat. Till exempel, I "Sunn önskan" vill du fokusera på vegetariska livsmedel och sallader, samt varma rätter med fisk, kyckling och grönsaker. I olivlunden är rätterna medelhavsinspirerade. Kockarna kommer bl. a. från Italien, Frankrike och Portugal - och har tagit gastronomiska idéer från sitt hemland.

färgnamn i matsalar följer den övergripande planen som är utformad för byggnaden, med varma färger i väster, ljus och transparent i öster. Användningen av färg, samt stora investeringar i konst, vilket skapar variation och harmoni. Telenor Fornebu ska inte bara vara en plats att arbeta, det ska vara en plats där du känner dig bekväm och inspirerad.

Läs mer i Color Magazine Nej .. 3/2002

© ifi 2002 / Färg Magazine 2002

ADVERT

Mest populära