All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Brandfarliga plattskärmar

->

Post- och teletillsynet (PT) rapporterar att mer brand har upptäckts när plattskärms-TV har anslutits till kabel-tv-nät och samtidigt har det varit ett jordfel i elförsörjningen. på nätet.

Post- och telestyrelsen (PT) rapporterar att mer brand har upptäckts när plattskärms-TV har anslutits till kabel-tv-nät och det har också funnits ett jordfel i elnätet.

- Plattskärmar har en något annorlunda teknik än traditionella TV-apparater, och med det norska nätet kan det bli brand i platt-TV, säger Elisabeth Aarsæther, informationschef i PT.

För att förhindra detta har NPT ändrat reglerna för elsäkerhet. Om du köper en platt skärm idag borde du också köpa med en så kallad galvanisk separation. Det här är en enkel säkerhetsanordning, vanligtvis en liten kabel eller kontakt som du ansluter till antennpunkten i väggen. Anslut sedan antennkabeln från TV: n till det här. Denna kabel eller kontakt är säljaren idag som krävs för att sälja till dig, eftersom den inte kommer med TV: n.

- Om du är osäker på om din platskärms-TV är säker, kontrollera om du har satt en galvanisk avstängning i antennkontakten i väggen. Det här är en ganska ny uppsättning regler, så om du köpte TV: n före sommaren finns det stor chans att du inte har det, säger Aarsæther.

Aarsæther uppmuntrar alla med plattskärms-TV för att förvärva detta brandskydd. En galvanisk skillnad kostar från hundens hög och är därmed en billig försäkring mot eld.

ADVERT

Mest populära