All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Flügger första e-handel

- Detta är lika mycket en revolution som Multi maskin kommit! Kom ihåg att färgindustrin är väldigt traditionell, säger Frank Utheim, försäljningschef på Flügger AS.

Tillsammans med kollega Vegard Svenningsen har han just visat företagets nyöppnade butiksbutik som säljer färg, tapeter och tillbehör till konsumenter över hela norra Norge.

- Vi är stolta över att vara den första målarproducenten i världen som har denna typ av försäljningskanal. Flera kedjor och enskilda butiker säljer en rad färgrelaterade produkter online, men inga tillverkare har öppnat en sådan försäljningskanal, säger han.

Stora delar av sortimentet finns till försäljning i onlinebutiken. Färg, färg och lim, tapeter, penslar, skyddande plast, gnista och allt annat som konsumenterna behöver behöva finns där - enkelt och enkelt att komma åt.

App iPhone

- Om vi ​​ska vara realistiska, vi inte konsumerar vanor förändras över en natt, och detta är ett långsiktigt engagemang för Flügger, säger Frank Utheim.

- Förmodligen är de mest lämpliga produkterna tapeter och färgprover, lägger till kedjekoordinator Vegard Svenningsen.

- Förutom e-butiken har Flügger utvecklat en applikation, App, till iPhone med flera smarta funktioner.

- Du kan ta en bild av en färg som du gillar med din mobilkamera och ta reda på vilken färg som ligger närmast vår 900 färgfläkt. Då kan du använda GPS för att hitta närmaste Flügger butik, säger han.

Tillbehör egen lista

Nätbutiken är lätt att navigera, och när kunden väljer en färgprodukt eller en förlust, uppdaterad tillbehör lista med rekommenderade renare, trasor, borstar, och mer, som med ett enkelt klick placeras i den virtuella Cart.

- Kunden kan sedan välja att ha allt levereras till din dörr inom 2-3 dagar, eller ens att plocka upp varorna på närmaste Flügger butik eller på någon av våra återförsäljare, säger Frank Utheim.

- Genom att få dig i en butik, får kunden en sista kontroll att han inte har glömt något viktigt och kan säkra några nya bra tips och rekommendationer utan att behöva stå och vänta på mixern eller att operationen skulle leda vad det tar.

Leverans till hemmet kan vara bra för dem som har en lång väg till affären, fattiga med tiden utan tillgång till en bil eller som inte kan bära en tung färgskopa själva.

- Fraktpriset är inte heller avskräckande. För handel för över $ 1000, leverans kostar endast 29 kronor, var du än bor. För mindre inköp kostar frakten 59 kronor. Att hämta kunden hos Flügger är gratis, säger Frank Uheim.

Alla beställningar går till Danmark, där ett separat kundcenter har skapats som svarar på frågor och distribuerar varorna.

Business-to-Business

Butiken innehåller också tips, råd, rekommendationer och steg-för-steg-anvisningar som både kan läsa på nätet och tryckt att ha dem till hands för renoveringsarbeten.

- Vi måste vara lika bra att vägleda kunderna i denna nya försäljningskanal, som vi är i butikerna, säger Frank Utheim. Internet gör det också möjligt för kunder att enkelt ta reda på saker och förbereda sig före handelssituationen. Och på Flügger de har registrerat att kunderna är mycket mer aktuell och att det kräver mycket mer kunskap i butiken anställda.

- För färgindustrin representerar detta något helt nytt. Det sätt som vi säljer och kommunicerar med kunder har inte förändrats mycket i många år, säger han.

Konsumenterna i Danmark och Sverige har redan testat online-lösningen. Och Frank Utheim har stort förtroende för den norska konsumenternas vilja att köpa färg och tapeter på webben:

- norrmän i allmänhet har anammat e-handel i större utsträckning än danskar och svenskar. Vi är snabba att få antagna nya saker och ha tillräckligt stött skepsis mot online shopping mer, så länge det finns en allvarlig varumärke leverantör bakom.

- I framtiden ser vi också att detta kan användas för Business-to-Business. Målaren kan stå på byggarbetsplatsen och beställa varor direkt. Arkitekter kan prova tapetsering eller prova målning rum och ordinera färger och tapeter från nätverkslösningar, avslutar Frank Utheim.

ADVERT

Mest populära