All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Snyggt tegelvägg

Föreningar kan också användas för att bygga upp mönster som munk gips, eller skapa egna mönster med en borste, pensel, roller eller med händerna. En perfekt jämn och plan yta kan erhållas med hjälp av en stålspatel, om du vill.

Ett alternativ till att måla väggen efteråt är att blanda pigment i fyllmedlet. Men då måste du mixa noga för hela väggen genast så att du inte får färgändringar. Den återvunna glittrande massan stannar i skopan i upp till åtta timmar.

Här är rätt sätt:

Den mousserande massan är vattentät och lämpar sig för mousserande stora ytor, som en tegelvägg. Svampen kan läggas på tjock utan att krympa eller spricka. Klar appliceras torkar en två millimeter tjock säng om några timmar. Tjockare skikt kan ta upp till tolv timmar att bota vid normala inomhustemperaturer. Lägre temperatur ger längre härdningstid.

Blanda pulvret med rent och kallt vatten till önskad tjocklek - blandningsförhållandet som visas på förpackningen är endast en vägledning. Mer vatten i blandningen gör det lättare att använda rulle som applikationsmetod. Prova det! Använd en torkborra eller lämplig blandningsanordning i större mängder och läs blandningsanvisningarna noggrant på förpackningen.

Substratet måste vara solidt, dammfritt och rent, men i normal användning krävs liten eller ingen förberedelse. Om väggen är tungt nedsmutsad eller har stor fettfärg rekommenderas det att tvättas med grovt rengöringsmedel.

Starkt absorberande ytor bör fuktas med vatten som du använder med ett mellanmål. Du kan testa suget genom att strö vatten på väggen.

Om du vill ha en perfekt slät och slät vägg, används stålstång vid applicering. Process mindre satser åt gången, eftersom tunna skikt torkar snabbt.

Mousserande är mycket full och lätt att arbeta med eftersom det inte strömmar, men sitter fast i väggen med en gång.

Mer tunnad HusFix appliceras lika bra med en slät färgrulle eller en konstruktionsrulle. Roll är det snabbaste applikationsverktyget. Du kan använda en stor stålgnista som löper ut efter att ha rullat på gnistan - vilket ger ett jämnare slutresultat. Lätt i långa rörelser.

En hård vägg kan behöva två lager gnista för att vara stabil. Innan du går vidare med nästa kappa, dra stålhöljet över väggen för att ta bort de värsta stötarna och klumparna. Du behöver inte vänta tills gnistan har blivit helt torr, det är ganska möjligt att gnista vått i våt.

HUSFIX är finkornig och penetrerar väl in i porerna hos väggen till skillnad gips, som är närvarande på utsidan av väggen. När det har härdat är det väldigt starkt. Du kan sätta in en spik eller skruva rakt in i väggen utan att stöta eller använda en plugg.

HusFix kan appliceras med rulle, trowel, stålpaket - eller med dina händer.Kom ihåg handskar! Den sjunker inte eller krymper och kan enkelt användas för att bygga mönster som nos eller nischer på väggen. Dekorativa mönster på ytan är gjorda med borste, rulle eller pensel.

Om du vill måla väggen, vänta tills väggen är torr. Använd inte en oljebaserad färg inomhus, utan snarare en vanlig vattenbaserad latexfärg. Innan du målar, ska väggen slipas enkelt genom att dra över med en sandpapper. HusFix dammar lite och virvlar inte runt i luften. Vad du skojar är nästan hela vägen, men du är välkommen att använda en dammmaske ändå.

Ett alternativ till att måla ytan är att blanda pigment i massan. Men kom ihåg att blanda tillräckligt med hela väggen - annars riskerar du att få färgskift. Belöningsmassan stannar i skopan i upp till åtta timmar.

ADVERT

Mest populära