All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Fem saker du kan använda FM-radion till

Fler och fler av oss upplever att NRK-kanaler, P4 och Radio Norge försvinner från etern. Anledningen är att vi använder en FM-radio, och regeringen har beslutat att de nationella radiokanalerna inte längre ska använda FM-bandet för 2017. Nordland, Trøndelag och Møre og Romsdal har redan förlorat signaler, och flera regioner är nästa.

Ni Myter om DAB

Det sägs inte att du måste klia på din gamla FM-radio. Kanske ser du på det som en bra möbel? Kanske har det särskilt bra talare? Oavsett vad din färdplan kan bero på - det finns goda skäl att ta hand om det. Här är fem av dem:

# 1: Använd den som FM-radio - det inte ställa in FM-bandet

Det är en myt att FM-bandet släckas 2017. Det finns faktiskt många regionala och ideell radiostationer som har fått tillstånd att sända på FM under många år framöver. Faktum är att det finns cirka 200 kanaler! Läs mer om vad som diskuteras i den här artikeln.

# 2: Använd den som en PC-högtalare

Din bärbara dator har antagligen eländiga högtalare.

SE DENNA INLEDNING: Markerad Aux in, Line in eller motsvarande. Foto: Tivoli Audio Visa mer

Varför inte använda din gamla FM-radio som en PC-högtalare? Anslut en ljudkabel från datorns hörlursutgången, och sätta den andra änden i uttaget märkt ljud i eller aux på baksidan av den gamla radion. Dessa kablar är tillgängliga för många meter, så du kan fortfarande ha radion där den står nu. Från menyn eller funktionsratten på radion, välj aux som ljudkälla. Har inte radion denna post? Kontrollera # 5!

GÖR DET TRÅDLÖS: Chromecast Audio kostar bara några hundespetsar. Foto: Pål Joakim Olsen mer

# 3: Använd den som DAB-radio

Du vet kanske att det finns DAB adaptrar för bilar, men visste du att det också finns DAB adaptrar för att använda för vanliga innomhus- radioapparater? Välj önskad radiokanal på DAB-adaptern och skicka signalen till FM-radioen trådlöst till önskad frekvens på FM-bandet. Det är helt klart på några minuter och kostar några hundspetsar. Läs mer här

# 4: Använd den för musik och radioöverföring via Internet

Anslut en Google Chromecast Audio till samma ljudingång som beskrivs i punkt 2. Använd din mobil för att strömma ljud från Spotify, Google Musik, YouTube, TuneIn Radio, eller en av de många tiotals program som är kompatibla.

Chromecast Audio kostar 3-400 kronor. Läs mer här

# 5: Återanvänd skåp och högtalare

Ett stort radioskåp kan användas för många. Vad händer om du tar all mat och använder skåpet för något helt annat?

Här kan du se hur det går att bygga en dator i ett gammalt radiokabinett.

MICRO STRENGTHS: Med ett sådant fall kan du återanvända högtalarna utan att behöva någon annan ingång. Foto: Ebay Läs mer

Om du har lite Petter Smart, kan det hända att ett annat tips är att ta bort all ingång utom högtalarna / högtalarna och sätt in en mikroförstärkare till vissa tigrar, som den här. Den är utrustad med ljudingång som låter dig ansluta extern utrustning enligt beskrivningen i punkt 2 och 4.

Lifehacker har en artikel om hur detta kan göras i praktiken.

Lycka till!

Läs också:

Kan vara dyrt att ersätta FM-radion med streaming via mobilnätet.

Använd din gamla mobiltelefon som en onlineradio

ADVERT

Mest populära