All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Fem tips för att måla på hösten

Fallet är en nyckfull tid för utomhusmålning. Precis som i början av våren kan vi ha höga dagtemperaturer, men på natten faller graderna betydligt. Detta kan leda till utmaningar om du har lämnat delar av färgunderhållet utomhus.

- Det är svårt att fixa hur sent det år du kan måla utomhus. Vi har haft många fina höstmånader, men vädret är oförutsägbart och instabilt, säger Per Myhre, teknisk chef i Nordsjön.

Det finns flera utmaningar att måla fasader, fönster eller annat träarbete utomhus sent på säsongen. Temperaturen kan till exempel vara för låg innan färgen är härdad, ytan kanske inte är tillräckligt torr och det kan börja regna eller få en nattduk innan färgen är härdad.

LÄS OCKSÅ: Vill du inte måla i år? Det går bra, men låt det inte gå utanför!

Här är fem saker att notera:

FÄRG: En mörk vägg kommer att uppnå högre temperaturer i solen än en ljusvägg. Detta gör att smutsfärg i en mörk färg torkar snabbare än en ljus färg om solen lyser under måleri. De ljusa färgerna är därför mer känsliga för låg utendørstemperat "> FÄRGVAL. En mörk vägg kommer att uppnå en högre temperatur i solen än en ljus vägg Det gör husfärg i en mörk färg kan torka snabbare än en ljus färg på solen skiner när du målar. de ljusa färgerna är därför mer känsliga för låga utendørstemperat

1. dagg

Stora temperaturskillnader mellan natt och dag leder till bildandet av dagg. på en nymålad yta kan dagg orsaka fula fläckar med mattare glans . Dessa kommer inte att försvinna om du inte måla över dem.

ett bra tips för att förhindra duggmatting på nymålade ytor är att börja måla arbete tidigt på morgonen, så snart solen har torkat upp dagg. Och för att lägga undan verktyget tidigt på eftermiddagen så att färgen är torr innan kveldsduggen kommer

Läs också:.. Final målning i tid

2. Fukt

Fukt i marken är problematisk oavsett vilken tid på året du planerar att måla Wood. att målas b bör ha en relativ fuktighet på mindre än 16 procent. Detta kontrolleras med en fuktmätare.

- Det är mycket glädjande att det nu finns enkla fuktmätare för konsumenter att köpa. De kostar en hundgel eller två och ger en bra indikation på om träet är torrt nog, säger Myhre.

FUKTSEK: En fuktmätare ger en bra indikation på om träet är torrt nog. (Bild:. Chera Westman / ifi Uk) "> FUKT CHECK En fuktmätare ger bra indikation om träet är tillräckligt torrt. (Foto:. Chera Westman / ifi Com)

3. Regn <999 > Målning i regnigt väder rekommenderas inte. Det regnar inte heller på en nymålad vägg.Kontrollera därför väderprognosen för den dag du ska måla och för några dagar före tiden. Innan du börjar, bör du vara ganska säker på vädret i flera dagar.

- Tänk noggrant på vad du ska göra, ha en bra plan för när och hur ditt arbete ska ske, och var beredd på oförutsedda. Om det finns ett oväntat nederbörd kan en presenning spara en nymålad yta, säger Myhre.

- Använder du byggnadsställningar är enkel att installera tarp på det för säkerhets skull, säger målarmästare Chresten Nielsen, chefstekniker på Beckers.

4. Temperatur

VATTEN FRYSNING

bör Vattenburna färger inte användas utomhus om temperaturen sjunker under tio grader innan beläggningen härdas. (Foto: Nordsjö) "> VATTENFRYS: vattenburna färger bör inte användas utomhus om temperaturen sjunker under tio grader innan beläggningen härdas (Foto: Nordsjö). De flesta färger förtunnas med vatten, . oavsett om de är formulerade i akryl bindemedel, alkydbindemidler eller en kombination därav akrylfärger torkar snabbare än alkyd, men kan inte tolerera fullt så låga temperaturer som färger med en olje procentsats

-. det är lätt att luras av det är 18 grader vid

Färgtillverkare rekommenderar inte att måla med vattentäta produkter om temperaturen går under 8-10 grader.

5. Torkningstid

Vid lägre temperaturer och hög luftfuktighet torkar färgen alltför långsamt, vilket kan förorsaka färgfilmen försvagas Vissa färger är formulerade med snabba bindemedel och kan torka snabbt under goda förhållanden

-... Läs noga vad färger kräver temperatur- och torktider M Observera att den torkningstid som anges på förpackningen gäller för en lufttemperatur på 25 grader och 50 procent fuktighet. Det finns optimala färgförhållanden som sällan uppnås, särskilt inte sent på säsongen, säger Chresten Nielsen.

ADVERT

Mest populära