All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Fem fina trösklar

trösklar kan göras i många olika material, betong och sten för stål och trä. Vissa trappor har bara ett eller två steg, medan andra ska sträcka sig över en hel våning eller mer.

Vi har tittat på några av de otaliga variationerna som finns och ger dig några smakstycken av olika slag.

Trappa i betong

Denna trappa framför ingången ersätter en gammal trappa i trä.

- Kunden ville få en ny trappa i betong beläggning i samband med att de skulle sätta stenen i entrén, berättar Fredrikstad fast Hyldmo Bygg-och fastighetsbranschen, som utförde arbetet. De gjorde betongtrappor av Benders.

- Detta gav perfekt höjd och steg på stegen, och också mycket bra. Till slut lade vi beläggningsstenen i en liten våt torrbetong.

Läs också:

Världsmästare i skuggning

norrmän är världsmästare i skuggning, hävdas i branschen. Trots den korta sommaren köper ingen annanstans i Europa så mycket skuggning ...

Spiraltrappa Steel

Spiraltrappa i galvaniserat stål

Medan stegen i framför ingången kanske bara behöver ett steg eller två, en trappa som leder från En terrass eller balkong kräver mycket fler steg. Då kan det vara användbart med en spiraltrappa, som i stål, som är galvaniserad för lång hållbarhet.

- De är försedda med barnresistenta skenor och slipfria stegplattor eller gallersteg. Om du vill ha ännu mer elegant lösning kan de pulverlackeras i de flesta RAL-färger, säger Nytrapp, en leverantör av spiraltrappor i stål.

Skidsteg

Läs också:

Chaosförlust i garaget?

Hela familjen kommer att älska denna lösning när det gäller skidåkning och cykling!

Elegant glidande trappa.

Skiffer är ett klassiskt material för yttre trappor, och norsk skiffer är tidlöst i form och färg. Skiffer finns i olika storlekar och färgskärmar och är lämplig för olika kombinationer. Stenen har sin naturliga tillämpning utomhus, och fler och fler människor märker skifferets goda egenskaper.

- Om du vill ha en gångväg, en stödmur, ett staket eller en trappa bör norsk skiffer vara ett självklart val, säger Gudbrandsdalslågen stenindustrin.

Granit Rapp

Se också:

tapetsering igång

Läs senaste delen av Merethe hus här!

Trappor i Grannite med massiva steg

Ett annat klassiskt material är granit, som också extraheras på flera ställen i Norge. Førde granit levererar steg i fast sten, som de hävdar är ett rimligt sätt att bygga trappor. Stegen levereras i en standardlängd på en meter, med en steghöjd på 17 centimeter och en bredd på cirka 37 centimeter.

Belagd trappa

Belagd trappa med värmekabel under.

Hyldmo Construction och Real Estate gjord av betongstengods, gjordes också denna kaklade trappa. Här är en gammal betongtrappa med en fel sluttning som har ersatts med en trappa med ett friskt och friskt utseende och en sann sluttning.

- lades värmekablar i trappan och vår plattsättare etui hela trappan och veranda så det fick lutning bort från huset. Därefter lade kakel på både veranda och trapporna.

Trappor i trä?

Föredrar du en trappa i trä?

Sedan kan du läsa mer om hur man bygger en egen trappa i artiklarna Bygga trappa med klassiska rytm och Great trappa på webbplatsen

ADVERT

Mest populära