All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Första PC med svanemärke

Foto: Colorbox

->

Foto: Fujitsu Siemens. SCALEO Li 2405 Green Edition har fått Svaneniketten

Fujitsu Siemens Computers har släppt SCALEO Li 2405 Green Edition, en miljövänlig dator med låga ljudnivåer. Modellen har svanmärkningen.

Miljövänliga Datorer

För att uppnå svanmärkning kräver en dator låg energi, uppfyller stränga krav på tungmetaller och flamskyddsmedel, hög kvalitet och demonterad för återvinning. SCALEO Li 2405 gröna upplagan, enligt bolagets webbplatser, har också mindre utsläpp, produktion, transport och logistik.

Det är dock inte första gången en svanmärkt dator köps i Norge. Miljövänliga datorer har varit på försäljning under flera år, men utan Svanen. Å andra sidan har samma modeller Svanenmärket i Sverige eller Danmark. Orsaken har varit de kostnader som är förknippade med licensen att använda svanenmärket.

Dyrt samarbete

- Liksom resten av branschen har vi valt att dra sig tillbaka från Svane-samarbetet. Vi betalade tusentals dollar till svanen varje år, men de gjorde inget för att främja miljömärkningsprogrammet, säger en representant för Fujitsu Siemens Norge till Digi. nej 2003.

Fujitsu Siemens har satsat på miljövänliga datorer i flera år. För mer än fem år sedan kom de första miljö-datorerna på företagsmarknaden. Vid den tiden stängdes inte försäljningen av miljövänliga datorer. Men mycket förändrats 2007. Miljön och klimatet har varit stuenent, och kanske är det dags för norrmän att ta en miljösynpunkt på kontoret också.

Den svanmärkta datorn kostar 3995, - från Siba.

Källor

www. miljömärke. com

www. gronnhverdag. com

www. Siba. com

www. digi. com

ADVERT

Mest populära