All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Första platt paket blocket

- Tidsbesparingen är den stora fördelen med att bygga ett bostadshus som platta kommer packade, säger VD Jon-Erik Lunøe i bostadsutvecklingsföretaget NCC.

Det är första gången du montera en platta paket hyreshus i Norge, efter fabriken som tillverkar modulerna öppnade i april i år.

Ny design

Hela bostadshus byggda väggen för vägg på NCC Komplett fabrik i Sverige och monteras på plats. Ett team på fyra personer kan montera fem lägenheter i veckan.

- Lägenheterna skiljer sig mycket positivt från den traditionella norska byggstilen. Det är genom ny och modern skandinavisk design och material av hög kvalitet som ger låga underhållskostnader, säger Lunøe.

Han lovar invånarnas lägenheter upp till 42 kvadratmeter med 2, 6 meter under tak och bra flexibla planlösningar.

- Lägenheten Byggnaden är organiserat som en villa i samarbete med Follo hypoteksinstitut, och säljs till ungdomar mellan 18-34 år Ski kommun. Lägenheterna finansieras av Husbank, och du kan också ansöka om bostadslån från kommunen, säger Lunøe.

Fler tomter

NCC Bolig planerar att bygga platta bostadshus på flera ställen i Norge.

- Vi har fler webbplatser där NCC Komplett-lösningen passar bra. Bland annat i Lillestrøm och Jessheim. Men först, låt oss avsluta med hemmen i Ski och se vilka lärdomar vi gör det, säger Lunøe

ADVERT

Mest populära