All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Första digitala inspelaren för RiksTV

Grundig-mottagaren har digital text-TV, men för närvarande levererar endast NRK innehåll.

Grundig DTR8860VOD

Nyckelfunktioner

- Digital inspelare med 500 GB hårddisk

- 2 TV-mottagare - spela in en kanal, se en annan

- Utrustad med super text (MHP)

- Universal Remote för tV och DVD samt

- kortläsare för betaltjänster

- USB- och LAN-anslutningar för framtida tjänster

Pris: US $ 4300 (. utan ABB)

Importör Grundig Norge

Record hastighet

Medan underhållningshungriga kunder som kör ner dörrarna landets el verksamhet på jakt efter den stora digitala tV-tittande erfarenhet har RiksTV kanske varit något i skuggan av satellitleverantörer när det gäller den tekniska plattformen . För att både Viasat och Canal Digital kunder har kunnat välja mellan både enkla och avancerade mottagare och HD-sändningar, har RiksTV bara haft enkla mottagare inom sitt sortiment. Detta är inte längre fallet och den snabba introduktionen av världens första MPEG4 HD PVR visar att RiksTV är allvarligt i kampen mot digitala TV-kunder. Spel på!

Fast kandidat

Mottagaren verkar väldigt solid och välbyggd. Den kommer i en svart version, vilket ger en ganska anonym känsla på TV-bänken. Frontknappar kan styra de viktigaste funktionerna. Fjärrkontrollen är användarvänlig, även om den är lite stor och kanske oblivious till novisen. Men avancerade användare kommer att uppskatta de många direkta funktionerna som finns tillgängliga. En bonus med fjärrkontrollen är att den är programmerbar. Du kan styra både DVD-spelare och TV genom att ange en unik kod i fjärrkontrollen. Det kan styra de flesta varumärkena på marknaden. Displayen på framsidan består av så kallade 7 segmentnummer och visar endast kanalnummer och inte hela kanalnamnet, t.ex. KAON och HUMAX-mottagare med dotmatrisskärm. Denna modell har dock kallat digital supertext-tv baserat på MHP-standarden (Multimedia Home Platform). För närvarande lever bara NRK innehåll till plattformen, men vi hoppas att andra kommer att följa.

Mottagaren har både HDMI och komponentutgångar som kan användas för att visa HD-innehåll på TV: n eller projektorn.

Enkel installation Installationen går som ett spel på Grundigs nya flaggskepp, tack vare en steg-för-steg guide som tar dig igenom de nödvändiga installationsstegen. Efter att ha gjort olika val för TV-inställningar gör mottagaren en kanalsökning. Om allt är bra och du har tillräckliga signaler, får du allt RiksTVs kanalpaket. Om du kämpar för att hitta några kanaler kan du använda signalmätaren för att finjustera antennen. Efter kanalsökningen visas kanalerna i RiksTVs standardordning. Om du vill ändra detta kan du skapa favoritlistor.Men så många kanaler surfar inte idag. Menyerna är enklaste och mottagaren är intuitiv nog att hantera informationen på TV-skärmen när förändringar görs.

Tips: För antenner och antenninstallationstips, se det stora testet av RiksTV-antenner på ljudbilder. nr.

Anslutningar Mottagaren har vad vi förväntar oss av anslutningar. 2 scart-kontakter tar hand om de analoga signalerna från äldre TV-apparater eller DVD-spelare / -spelare. Det senare kan vara ett bra komplement till inspelningsfunktionen i mottagaren, så kan man "tömma" inspelningar från mottagaren, och sedan bränna dem på DVD för mer permanent lagring / utsläpp av hårddiskutrymme. På en platt-TV är HDMI den föredragna överföringsmetoden. Om du inte har en HDMI-ingång på din TV eller projektor, är komponentutgångarna ett heltäckande analogt alternativ upp till 1080i upplösning. HDMI / komponent har faktiskt blivit ett tema eftersom RiksTV omedelbart kommer att kunna erbjuda HD-kvalitetsprogram och filmer via deras nya nedladdningstjänst. De har lite dålig kapacitet i nätverket för att sända live HD, men den nya tjänsten är ett välkommet tillskott till dem med en modern platt-TV.

Filmbibliotek Hårddisken är upp till 500 GB i den här mottagaren. Det är betydligt större än vad konkurrerande lådor i andra plattformar (parabolantenn, kabel-TV) kan visa. Den stora hårddisken har en tydlig roll i den här rutan. För en fast summa av månaden kommer du att kunna hämta filmer och annat programinnehåll från RiksTV i perioder med fri kapacitet (på natten). Tjänsten heter VOD - Video On Demand - om du är villig att. För äkta VOD finns det i vårt ögonblick ett system där du söker efter en titel i en meny, beställ sedan tjänsten och se den direkt utan dröjsmål. Canal Digital och Viasat har haft liknande tjänster med sina KIOSK- och biljettkanaler. Dessa användes litet eftersom urvalet var för smalt och endast 24 timmar åtkomst till filmen var tillgänglig. Det unika med RiksTVs nya erbjudande är att efter nedladdning kan du titta på filmen så många gånger du vill, som på hårddisken. Om de nedladdade filmer kommer att vara i stånd att överföras till ett annat medium (t.ex. DVD via en DVD-inspelare), kommer att visa sig, men troligen ligger inne i kopieringsskyddet i form av Macrovision eller något liknande DRM barriären (Digital Rights Management). Men vi tror ändå att tjänsten är en stor ökning, även om du måste vänta lite (över natten) innan innehållet är på plats.

Programguide och inspelning

Programguiden visar en översikt över kommande TV-program i 7 dagar i förväg. Detta är särskilt användarvänligt när du har bra skjutmöjligheter. Du kan enkelt markera ett inspelningsprogram i menyn och all nödvändig information överförs till mottagarens inspelningstid. Mottagaren har 2 tuners, vilket innebär att den kan avkoda två kanaler samtidigt, och normalt kan du spela in två olika kanaler samtidigt.Men om du försöker detta får du ett konfliktmeddelande på skärmen. Grundig har valt en något enklare lösning vid start, med en tuner som är reserverad för direktsändningar, för att inte vara tekniskt komplicerad för kunderna. Vi får inte glömma att många av dessa kunder bara har haft regelbunden tv förut. Men när konkurrenterna PVR-lådor (kabel-tv och parabolantenn) alla kan spela in två kanaler och titta på en tredjedel, har Grundig valt att göra det tillgängligt vid nästa programklipp runt julen. Om du vill spela in program bortom en enda programvaraktighet kan du använda manuell timerfunktion med start- och stopptider. Dessutom har mottagaren ringt pausinspelning eller tidsskift, där direktsändningen kan stoppas och mottagaren börjar spela in sändningen. När du är redo att titta igen, tryck bara på uppspelningsknappen!

Riks-TIVO

Den amerikanska TIVO var först med en intelligent digital inspelare. Viasat Plus / PlusHD och GET Cable TV PVR har också en enkel att använda funktion som kallas "seriell inspelning" i sina digitala PVR-lådor. Här kan du enkelt spela in hela TV-serien genom att trycka på seriell inspelning i fotograferingsmenyn. Den här funktionen planerar också att inkludera Grundig i sin PVR, eventuellt redan vid nästa programklipp. TIVO tog emellertid inspelningar till en ännu högre nivå där inspelaren "lärde" dina fotograferingsval och tog automatiskt upp program som "tanke" man skulle vilja ha. Men hittills, gå inte noggrant i denna omgång, lyckligtvis!

Förberedd för framtiden

Grundigs PVR-box är helt unik på många sätt. Den innehåller ett antal ingångar vi lägger stora förväntningar på. Bakom kortläsaren på framsidan hittar vi en USB-kontakt. Vad har så seriöst tänkt på den här tron? Grundig är väldigt ovilliga att ge information om detta, men det öppnar en mängd spännande möjligheter. Du kan definitivt spela olika digitala media via denna ingång, antingen från en minnessticka eller mediaspelare. Men kan det till exempel användas för att överföra innehåll från mottagaren? Kanske en bärbar spelare? En kortläsare finns tillgänglig över programkortsplatsen. Detta bör kunna läsa bankkort för att debitera betalningstjänster. Mottagaren har också en nätverksanslutning som kopplar den till Internet ... Möjligheterna är nästan obegränsade! Vill vi se verkliga VOD-tjänster kanske från en webbaserad tjänst? Vill du kontrollera mottagaren att spela in från en bärbar dator eller mobiltelefon, eller kanske strömma innehåll som lagras på hårddisken till dessa? Framtiden kommer att visa!

Tips: Testa tester av andra mottagare av RiksTV på Lygog. nej!

Slutsats DTR8860VOD från Grundig är en måste-produkt för dem som är allvarligt engagerade i RiksTV som den främsta källan till underhållning. Den är lätt att installera, har god signalkänslighet och är funktionellt stabil och trevlig i vardagen. Mottagaren har ett tydligt användargränssnitt centrerat runt programguiden i 7 dagar.Bildkvaliteten är oklanderlig, även på de analoga utgångarna.

Den har bra skytte möjligheter och invändningar som man bara kan spela in en kanal åt gången, kommer att fastställas i nästa program. Det kommer också att kunna ske inom en snar framtid. Mottagaren har också supertext-tv med en helt annan upplevelse än traditionell text-TV. Den nya nedladdningstjänst där du kommer att kunna ladda ner innehåll - även en hel del i HD - verkar spännande, trots att tjänsten inte var uppe när vi testade mottagaren. DTR 8860 VOD har ett antal ingångar vi fäster stora förhoppningar, men om de är aktiverade, återstår att se. En fantastisk produkt som kommer att göra striden för de avancerade digitala TV-kunderna nu seriös.

Grundig DTR8860VOD

Anslutningar: 5

Funktionalitet: 5

Bekvämlighet: 5

Kvalitetskänsla: 5

Plus: Silent

Stor hårddisk

Film Hämta

Super text

minus:

- lite långsam kanal förändras

Totalt:

Se också:

knep som får syrinbuketten pågå vidare

Lilacs är underbart att ha på bordet, men blir snabbt saggy och ful. Med dessa tricks får du vaserna i vasen att hålla längre.

ADVERT

Mest populära