All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Eldstad och vedugn ökningar av välbefinnande

Att elda med trä för att göra vardagsrummet varmt och varmt är som aktuellt idag som det var flera tusen år sedan.

Idag är träförbränningstekniken dock mycket bättre för klimatet än vad som varit fallet under de senaste 100 åren.

Under de senaste åren har den bränt nästan lika mycket genom att använda ugnar med ny teknik som i ugnar med gammal teknik.

Dessutom ökar den totala träförbrukningen samtidigt som utsläppen av veddamm från vedeldning minskar.

Guilding med felaktiga material kan bland annat leda till giftiga gaser och öka risken för brandsläckning.

Om du installerar en ny spis, bör du definitivt köpa den här i Norge, eller så kan du sitta med en produkt som inte kan användas i Norge.

Läs också:

Köp en ny vedspis? Tänk på detta!

Vedovner är populär i Norge. Storlek, plats och rökuttag är bara några av de saker du bör tänka på innan du köper vedeldad spis. Vi ger dig råd om vad du ...

vedeldning i spis och kamin är CO2-neutral bioenergi

När vi bränner ved i kaminen avger loggar samma mängd CO2 som trädet har absorberat från luften under sin tillväxtperiod. Det är också bra att veta att när trädet hackas planteras det vanligtvis ett nytt träd.

På så sätt använder vi en förnybar och hållbar energikälla där ingen resurs utnyttjas och koncentrationen av koldioxid i atmosfären inte blir högre.

Genom att skjuta upp ordentligt, får du mer värme ur varje kub och samtidigt minskar träförbrukningen.

Några av trapporna med öppen spis är att du kan se flammorna - se till att glaset inte är täckt med sot. För att undvika sot borde du till exempel elda med torrt trä.

Stöd till brännartiklar

Oslo kommun önskar så många som möjligt att byta till nya spisar. Därför ger Enøketaten 3000 kronor om du bor i Ringvei 3 och 1500 kronor om du bor utanför.

Rengöringsugn och bra förbränningsteknik är viktigt för att träbränna ska vara miljövänliga i staden.

Läs också:

Hitta rätt eldstad

En eldstad är inte längre vad det var. Nu är det designen som bestämmer vilken modell vi tar hem.

Gör som 6000 andra Osloborgers, - Få stöd för att ersätta din gamla, energieffektiva och förorenande ugn.

När kaminen ersätts ihåg följande dokumentation:

  • Faktura / kvitto

  • Dokumentation som en gammal eldstad tas bort, till exempel bilder av gamla och nya ugn

    Se också:

    Good vinterråd för Ditt hus

    Vinter kan vara en stor belastning för huset. Men med några enkla steg kan du förhindra kostsamma skador.

  • Kontroll diagram som visar att ugnen är korrekt installerad

Om du inte bor i Oslo, kontakta din kommun och undersöka om det finns stöd i din kommun.

Stängd förbränning

dagens krav på nya bostäder och krav på "balanserad" ventilation Densitets, kräver någon form av andnings tillhörighet / tilluften till elden för att säkerställa korrekt förbränning.

Produkter med slutet förbränningssystem tar luft via en separat luftkanal direkt till branden och genom den yttre väggen eller genom golvet från den underliggande rum.

Det finns också elementrör som möjliggör tilluft tillförsel via skorstenen. När härdar är en friskluftsanslutning drar luften från andra källor oberoende av rumsluften eldstaden ligger i.

Stängd förbränning ger också ekonomisk uppvärmning eftersom det hindrar att "stjäla" upphettas redan inne luft till förbränningsluften.

Byggreglerna kräver nya bostäder för att installera vedeldade eldstäder med slutna förbränningssystem.

Källa: Jøtul

Nordpeis Stockholm serien - platsbesparande eldstad

En utrymmesbesparande och elegant öppen spis med ett stort värmeområde. Nordpeis Stockholm har en omtänksam design med många lösningar. Nordpeis Stocholm Lav är en mycket rymdbesparande eldstad anpassad till mindre vardagsrum och lägenheter. Den har en integrerad brandvägg på baksidan som gör att den kan placeras direkt mot en vägg av brandfarligt material vid användning av stålrör.

N-20-insatsen är välkänd Nordpei-kvalitet och erbjuder ett mycket brett sortiment av värme. Det är därför också tillämpligt för större vardagsrum och områden upp till 150 kvm. Insatserna finns i 4 färgalternativ som gör det anpassat till de flesta vardagsrum och omgivningar.

www. norr spis. nej

Värmetyg Contura 800 - vedeldad spis med personlighet

Detta är en relativt liten vedeldad spis med stor personlighet. Den nya 800-serien har hämtat designen från de tidlösa superellipsen. Det är mesh och kompakt med stort sidglas som ger en mycket bra utsikt över flammorna oavsett var i rummet du är.

På grund av sin storlek är ugnen lätt att placera, vilket öppnar nya möjligheter för många som inte tidigare har hysit en modern effektiv ugn.

Vedeldad spis finns i olika mönster, allt från inramning till lera kakel till en god variation med svart glas på toppen. Modernt elegant eller robust klassiker, du väljer det själv. Gemensamt för alla varianter är den praktiska storleken, flammans stora erfarenhet och den effektiva förbränningskammaren. Serien har möjlighet att ansluta utomhusluft, vilket är lämpligt för moderna, täta hem.

Ugnar finns i svart eller grå lack och med många tillbehör. Serien är svanmärkt, vilket innebär att den har hög effektivitet och låga partikelutsläpp. Det finns 5 olika varianter. Hela serien är populär, men Contura 850 är hittills vinnaren.

www. VARMEFAG. com

Aduro 9 - böjd konvektionsovn

Den har tre lager av glas, vilket ger goda möjligheter för att visa lågorna från alla vinklar. Att titta på den levande elden har hela vägen varit en viktig parameter. Därför säkerställer effektivt ruttskydd att såsen inte sitter på fram- och sidglaset. Denna öppen spis är en tidlös och elegant möbler för det moderna hemmet.

www. Aduro. dk

Dovre spis - gröna emaljepeis

Dovre Vintage 30 kommer i antracitgrå lack, grön eller krämfärgade emalj.Det tar 30 cm med. Värmeffekt 2000-5500 W. Vikt 95 kg.

Rökuttag upp eller bak. Vedeldad spis är förberedd för friskluftsanslutning. Veil. Pris från kr. 14 990, -. Ugnen kan levereras med 3 olika stöd som gör ugnen högre.

www. dovre spis. com

Jøtulovn - spis med design award

vedspis Jøtul F 162 och Jøtul F 163 har imponerat juryn för red dot design award, en av världens mest kända internationella produkt tävlingar. För tredje gången har en jury med högt respekterade experter gett Jøtulprodukter kvalitetsstämpeln "röd punkt" för bra design.

Jøtul F 162 och Jøtul F 163 är två små gjutjärnugnar med traditionell men unik design. Vedskåpen står stadiga på sidan tre benen; en "form-and-function association" till några av Jøtuls bästsäljare på 1970-talet.

Ugnsdesignen ger också föreningar till stol Mauren av Arne Jacobsen. Jøtul F 163 har stort sidglas som ger mycket god inblick i flammorna. Glasögonen är rena på grund av en reflekterande yta som ökar temperaturen i glaset.

En effektivitet på över 80 procent i kombination med mycket låga partikelutsläpp gör dessa ugnar en av de mest effektiva och ständigt brinnande någonsin.

www. Jøtul. com

Eldstad - Moderna Eldstäder

Vision Line Fireplace VS Vinkelinsats med borstat stålgjutning.

Eldstaden är isolerad i sig och kan byggas med brandfarligt material och utan brandväggar och utan förstärkning av golv. Vision Line öppen spis har extra stora ljusöppningar för att ge dig maximal tillgång till eldstaden

www. peisselskabet. com

SOHO gas spis

den mest användarvänliga gas spis med låg bränsle lämpligt för användning med en gascylinder. Gaspisen har dock hög effektivitet (högre än brinnande brännartiklar) med en justerbar effekt på 2-3, 5 kW. Gaspisen kan användas när du behöver det - imorgon kväll. Det brinner alltid ordentligt och du behöver inte oroa dig för aska, rök och utkastsproblem. Här är bara fördelar jämfört med vedeldade spisar.

www. peisselskabet. nej

Wiking spis - dansk design spis

En bra öppen spis som ger värme och skapar en mysig atmosfär. Wikingpeis är danskproducerad och känd för högkvalitativ, effektivitet och unik förbränningsteknik som uppfyller Svanens miljökrav. Dessutom har Wiking öppen spis en elegant design som passar i moderna hem. Alla eldstäder är konvektionsugnar som ger en jämn och varm värme.

www. tilboligen. com

Grant Kleber - värme som varar

fyr i två timmar och får värmas upp till 12 timmar efter det att branden är släckt.

Cube är en ny solid woodstone-ugn med rektangulär form. Rak och enkla linjer ger kaminen en elegant design.

Ugnen har 5 delar av förbränningskammaren i mitten.

Förbränningskammarens höga läge ger en bra bild av flammorna.

Ugnen kan anslutas till friskluftskanalen. Välj mellan dörr och sidofält i grått eller svart.

Tekniska data: 5-10 kW, Höjd 166 / Bredd 52 / Djup 44, Vikt 535 kg

www.granit. com

ADVERT

Mest populära