All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Brandsvett skyddar dig

1. Glöm inte ugnen

Många bränder förekommer nära kaminen. Fortfarande mer steker i olja istället för smör. Olja som är flera hundra grader heta är förrädiskt tyst och luktlös.

House-guard spray Firepal Kitchen. Brandsläckare spray i köket. Släcker eld i matfett och elektronisk utrotning (upp till 1000 V) 199 kr, Clas Ohlson.

Vi lever i hög takt och glömmer vad vi har på ugnen. Mobiltelefonen ringer, vi kontrollerar posten och plötsligt drivs vår matlagning ut ur medvetandet.

2. Brandlarm

Verisure Villa Guard. -Installationssäkring och rökdetektor med bildöverföring. Inbrottsskydd och assistanslarm ingår. Övervakning ansluten till larmstationen och larmtjänsten. SMS-tjänst och Mina sidor ingår. Rökdetektorer är anslutna till varandra, utlösande en komponent, utlösa alla larm. Komplett larmpaket 2490, - inkl. Installation, abonnemang med säkerhetsskydd 385 / månad, Securitas Directe.

Läs också:

Säkra ditt hem!

Låt inte ditt hem vara ett dåligt säkrade hem! Tjuvarna har bråttom. Mycket snabbt kontrollerar de om huset har svaga punkter, och de vet var de ska gå ...

Man kan inte förstå tillräckligt om detta. Billigare livförsäkring kan inte hittas. Kostnader från 150 kronor och uppåt. Man skulle vilja säga att det finns en brandvarning per 60 kvm eller minst en per våning. Installera minst 50 cm från väggen och helst i varje sovrum (inte bara i korridoren utanför). Idag har vi mer elektronik hemma än tidigare. I ett tonåring kan en mobiltelefon, en bärbar dator och ett videospel laddas. Om en laddare som blir varm ligger bakom en gardin, kan den fånga eld. Om dörren är stängd och branddetektorn sitter utanför sovrummet, kan en person inne i rummet rökgasförgiftas innan röken har nått branddetektorn i korridoren utanför. Det tar ungefär sju minuter för ett normalt stort hus att bli öppet.

3. Titta på levande ljus

Antalet bränder som orsakats av ljus har minskat de senaste åren. Idag finns det ett stort problem med värmelampor som är felplacerade, t.ex. på en TV, så att platsen antänds. Ställ inte kuben och värmelampan för nära varandra. En pulvermaskin (6 kg) och en brandtäcka ska finnas i alla bostäder och placeras så att du snabbt kan nå dem.

Pulver brandsläckare Nordic P6G med väggfjädring. Används med nästan alla typer av eld, även i elektroniska installationer. Från ca. 600 kronor.

4. Lagra aska i metallkärl

Många bränder startar när du bär askan från eldstaden eller kaminen. Glöden i mitten av askan kan vara varm även några dagar efter att eldstaden har slutat brinna. Askan bör alltid lagras i ett metalllock med ett tätt lock. Pipebrann är ett annat scenario som kan uppstå i samband med avfyring. Det kan bero på att rökkanalerna är svagt svepade, röret är gammalt och felaktigt byggt eller att du brinner för hårt.Följ alltid kaminen eller kaminens drifts- och underhållsinstruktioner, som beskriver hur du brinner och underhåller det. Sopa minst en gång om året eller så ofta som det rengörs.

5. Tänk igenom banorna

Sørlands stigen är en fast infälld eldstege i naturligt emaljerat aluminium. Vanligt med ett enkelt grepp. Stegen kan inte lösas från marknivå. Godkänd av Sintef Byggforsk. 15 års garanti.

Läs också:

Har du något av dessa saker hemma? De kan vara farliga!

Många produkter återkallas eftersom de kan vara direkt farliga att använda. Kontrollera om du har sådana fall på den här översiktslistan.

I flera våningar hus är det vanligt att sova på övervåningen medan köket och öppen spis ligger på bottenvåningen. Höjder upp till fem meter kan verka skrämmande, särskilt för barn, även om det handlar om överlevnad. En eldstege som hänger på vin-så-karmen kan rädda liv.

Bonus:

Många bränder börjar i garaget. Kanske svetsar där och ofta lagras brännbara vätskor där, vilket gör att elden blir explosiv och sprider sig snabbt till vardagsrummen. Nu finns det branddetektorer som "pratar med varandra". Om brandlarmet i garaget börjar röra, kommer brandlarmen inuti huset också att varna. Det kan räcka för att få extra minuter som gör det möjligt att ringa 112 och att använda brandsläckaren. Dessa seriella branddetektorer är lika smarta att ha allt i huset. Du får inte höra röken från branddetektorn sitter utanför tvättstugan i källaren om du bor på övervåningen.

ADVERT

Mest populära