All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Finnmark, Troms och Nordland

- Sätt i en 5-10 års sikt är nog Kirkenes som kommer att få den största prisökningen på bostadsmarknaden här i norra Norge, säger VD för Eiendomsmelger1 Tromsö, Noel Pedersen.

Han förklarar detta med att säga att Kirkenes väntar på att få ungefär 1000 nya jobb inom gruvdrift, olja och gas under de kommande åren.

Pedersen tror vidare att uppgången i Hammerfest kommer att fortsätta, även om man inte riktigt vet vad som kommer att hända med den snöiga framåt.

- I Tromsø och Bodo är bostadsmarknaden lite långsam för tiden. Därför kommer det att finnas möjligheter att göra en hel del om du köper i dessa städer nu. I mitten finns lägenheter som stiger mest i pris, medan i utkanten av städerna blir det mest fördelaktiga att investera i villor, säger han.

Pedersen påpekar att analytiker förutspår en ökande invandringen till städerna, vilket kommer att innebära att huspriserna kommer att öka mest där. Att fler och fler flyttar till städer leder i sin tur till stagnation på bostadsmarknaden i små städer.

Om du vill göra det mesta ekonomiskt trygg bostadsinvesteringarna i Nordnorge, det finns andra ord Kirkenes, Alta , Hammerfest, Tromsö och Bodø tillämpliga.

Tillbaka till artikeln

Aktuell:
  1. Ökad aktivitet på bostadsmarknaden?
  2. Detta måste kontrollera
  3. Vad du får för två miljoner "Stavanger"
  4. Kommer att öka den maximala mängden BSU
  5. Stavanger är den dyraste staden att etablera sig i
  6. sparar telefon log från budrundor <999 >
ADVERT

Mest populära