All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hitta. inte mer affärer som vanligt?

DinSide Ekonomi har tidigare avslöjat att det är olyckligt att privatpersoner får publicera bostadsannonser på fynd. nr. Att annonsera där måste man sälja genom en fastighetsmäklare.

Tillkännager för andra gången

- Vi har undersökt detta tidigare och fann att det inte fanns någon anledning att ingripa. Men sen dess har en ny konkurrenslag kommit. Dessutom har marknaden utvecklats och vi har fått några förfrågningar från personer som tycker att detta är mycket restriktivt. Därför har vi beslutat att ompröva ärendet igen, säger Geir Pettersen, Konkurrensverkets chef Geir Pettersen.

Avdelningschefen kan inte säga exakt när ärendet har slutförts, men förväntar sig att Konkurrensverket fortsätter att se på frågan på våren.

Vad tycker du?

borde hitta. Nej är tillgänglig för alla? (Closed)

Ja (90%) 851

Nej (8%) 73

Vet ej (2%) 22

Avstvemningen styrs inte och speglar bara läsarens egna åsikter.

- Det här är en sak som vi tycker är viktigt att spendera mycket resurser på. Det är faktiskt väldigt sällsynt för oss att ompröva saker, säger han.

Heavy Law

- Ärendet är komplicerat och det innebär tunga juridiska bedömningar. Om vi ​​ska ta reda på det. nej fungerar inte juridiskt, de rättsliga bedömningarna bakom det måste vara mycket noga, säger Pettersen.

Enligt Geir Pettersen är Konkurrensverket särskilt medvetet om två delar av konkurrenslagen.

För det första, i avsnittet "Förbud mot konkurrensbegränsande samarbete".

och för det andra på den del som avser "förbud mot utnyttjande av dominerande ställning".

- När det gäller det sistnämnda, måste det antas att du har minst 50 procent av marknaden. Och det kan givetvis diskuteras om Finn. nej ha det För att se uteslutande på online bostadsannonser har de den. Men om man ser det i förhållande till alla bostadsannonser, både på papper och på nätet, är marknaden inte så stor, förklarar sektionschefen.

Konungen bestämmer

Enligt Pettersen är det fortfarande möjligt att hitta. Inget behov av att ändra sin praxis - även om det inte finns någon lag som tyder på att de inte fungerar lagligt.

- Ministeriet kan göra en förordning om vad företaget har att göra med, avslutar han.

ADVERT

Mest populära