All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Färdiga ytor i platta paket

En skiva omfattar cirka 1, 5 kvadratmeter vägg och skruvas lätt in i de befintliga reglarna. Fjädern på nästa platta är kilad i spåret och plattan är fastsatt med några häftklamrar eller skruvar i noten eller monterad med dolda klipp.

Rummet ändras enkelt och enkelt.

Snabbmontering

Färre arbetsmoment sparar tid och sparar pengar, hävdar följare.

Pre-målade panelerna är ursprungligen en DIY produkt, som i ökande utsträckning också uppskattas av husfabrikanter byggare och hantverkare. Monteringen går fort och du får väggar med fin finish utan att du behöver måla en enda borststräcka själv. Panelerna kan installeras över befintlig vägg ombord eller direkt på dubbning och används både av införandet av nya bostäder i stället för gips, och renovering. Färre arbeten sparar tid och sparar pengar, hävdar följare. Billiga, platta och estetiska betyder motståndarna.

Faktum är dock att utbudet av färdiga paneler har ökat enormt de senaste åren.

Produktutveckling är enorm, och ett stort antal tillverkare följer de interna trenderna med argus ögon. Det började med skivor av MDF, spray målade vit eller caffè latte, med frästa räfflor ger ett intryck av verkliga träpaneler, men utan kvistar och gulnande, och med enkel montering. Idag finns det flera olika profiler, med och utan borstslag och tallrikar i både klassiska och trendiga färger. Och plattorna är gjorda av både MDF och spånplattor, och nu, såsom det senaste tillskottet i bagageutrymmet i form av tvär limmade massivt trä brädor med frästa spår.

Varumärken

Tillverkare och leverantörer av förmålade paneler är många. Exempel på varumärken som finns i byggbranschen är Smart (RBI Interiör AS) Bever Panel (Södra Interiör AS), Focus MDF (Huntonit AS) Huntonit Paneler och solida träpaneler Södra interiör.

Material

Profilerna males före ytbehandling.

Smart Panel och Beaver Panel är gjorda av MDF. MDF står för Medium Density Fibreboard och en tillverkad träprodukt tillverkad av trä som sönderdelas till träfibrer, och blandas med vax och lim under hög temperatur och högt tryck för att bilda plattor och paneler. Profilerna males före ytbehandling.

Huntonit är ett företagsnamn och namnet på en skivprodukt framställd av komprimerade träflis som nu utvecklat redan 1950. Plattorna profilfreses, och färgen appliceras i en patenterad process, vilket resulterar en borste målat utseende.

nu införa ett massivt trä panel, paneler som är kors limmade i tre lager och ugnstorkats möbler torr, 8 procent RH. Det ger en dimensionsstabil arkstruktur, i vilken ytskiktet består av maskinbearbetade Plattor skyggefals eller vulst personal.Det torra trämaterialet behandlas med vit pigmenterat vax från fabriken eller levereras obehandlat.

I MDF- och spånskivor kan lätta föremål fästas med naglar eller skruvar direkt i panelen. medan sanitetsgods, skåp, bokhyllor och andra möbler skall alltid vara fäst vid stödstrukturen eller i separata spikning bakre plattor. Träpanelen har god bärkraft och kan också hålla tyngre föremål utan att behöva ytterligare naglar eller beslag i järnvägssystemet.

Format

bredd av alla typer följer standard cc-avstånd på reglar, 600mm

bearbetas väggpaneler av MDF och Huntonittypen är 11 till 12 mm tjockt, medan det tvär limmade träskiva är 16 mm. Vissa tillverkare erbjuder även speciella renoveringspaneler, som endast är avsedda att monteras utanför den befintliga panelen. Dessa är 6 mm tjocka.

Bredden på alla typer följer standard cc avstånd på stativet, 600 mm. Höjden är anpassad till normal höjd 2390 mm, och många av plattorna är också till försäljning i höjd 2740 mm för dem med extra högt i tak.

Montering

Integrerade paneler monteras direkt på stödsystemet.

Panelpaneler av spon och MDF monteras direkt på befintlig vägg eller dubbar och kan monteras antingen stående eller liggande. Vid montering på betongväggar, använd ett monteringslim i stället för spikning. Längdgående leder bör inte limmas.

För montering av landskap, slutar limes lederna. Materialet på befintlig vägg måste vara jämn, fast och fri från smuts och fett. Fogarna blir nästan osynliga tack vare ett särskilt utvecklat hak och fjädersystem. Inre och utvändiga hörn är dolda leder mellan plattorna med flex eller vinkellistor.

Integrerade paneler monteras direkt på hävarmen. För stående montering måste väggarna läckas med horisontella pråmar med cc 600 mm.

Före montering måste allt gjutningsarbete slutföras, rummet uppvärms och torkas ut. Plattorna måste acklimatiseras några dagar före montering. Panelpaneler kan användas på hela väggarna, men också som en klassisk bröstpanel.

Tillbehör:

panelbrädor som bär stora vidder av färdiga väggen i en handvändning, men ändå behöver kompletteras med lister. Förutom tak och golvplattor krävs listor i inre hörn, yttre hörn och vid bröstpanelerna. Här kan du använda övergångslistor och flexilister.

Dörrar, fönster och andra platser används för avrättningar. Dessa finns i en rad olika profiler, bredder och mönster. Vanligtvis är de målade vita, i en gulaktig vit färg. Vissa tillverkare tillhandahåller även listor i en ren vit färg som passar de flesta panelfader.

Utseende:

Många profiler mals i skivan, och det finns också släta skivor.

med paneler gör rummet en elegant och tidlös panel med en lång tradition som ger en god stämning, på ett snabbt och enkelt sätt. Plattorna är försedda med en förbehandlad yta, och många färger och mönster finns att välja mellan. Skivorna har frästa spår i en rad olika profiler.De vanligaste är perlestaff, skugga och V-fas.

Skuggpanelen nyanser väggarna jämnt i modernt kök med stål och glas, som i ett romantiskt vardagsrum med gammaldags spis. Mönstret används också i stor utsträckning som en takpanel. Pärl- och faspaneler har använts sedan det schweiziska huset arkitektur har tagit sin plats och är fortfarande populär.

Plattorna levereras färdiga målat i flera lager. Den sista pälsen har ofta penselslag, för att ge ett intryck av att vara handmålade. Fördelen med panelpaneler jämfört med klassiska panelbord är, förutom den enkla montering, att krymparna inte kommer att inträffa.

Färger

Idag kan både klassiska vita och caffe-latte färger hittas - parallellt med moderna, neutrala färger för alla väggar och sprida skivor till väggväggar.

Några av kritikerna på panelpaneler har varit i ett begränsat färgområde. Men i senare tid har flera tillverkare utvidgat färgpalett, och idag finns det både klassiska vita och caffe-latte färger - parallella med moderna, neutrala färger för alla väggar och sprida skivor för väggpaneler.

Eftersom panelpaneler ger en färdig yta, ökar ett brett spektrum av färger produktens användarvänlighet. Flera av leverantörerna har nyligen lanserat nya färger anpassade till de senaste trenderna.

Exempel Färger MDF Panel

Paletterna är strukturerade för att göra färger så enkla som att välja vit.

Tillverkaren av Smartpanel har utfört en omfattande uppgradering av färgvalet och lanserar helt nya färger på panelen i hösten. Färgerna är indelade i tre paletter med harmoniska färger, så det är lätt att välja olika färger i angränsande rum eller på olika väggar i samma rum. Paletterna är strukturerade så att färgerna är lika lätta att välja vitt. Paletterna består av gråaktiga, grå och blå färger som går ton-ton, dämpade färger i beige, brun och blå, samt rena gråtoner, vit och en bränd apelsin.

Beverpanel-tillverkaren lanserar också flera nya färger: tre olika gråfärger (ljus, mörk och grå beige) samt en ny retro-inspirerad blå färg.

Huntonite spånskivor finns i fyra färger, förutom den klassiska vita och caffè latte.

ADVERT

Mest populära