All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Fina plattor och lite fantasi

Mönster och levande ytor kan få på flera sätt. Välj plattor i samma färg och olika format, eller fler nyanser av samma färg och du har många möjligheter!

Det är ofta lite att göra för att bryta en yta som annars kan tyckas vara steril. En ram runt spegeln eller en kant runt badet kan göra skillnaden. Eller hur är det med en väg eller ett bandmönster på en vägg eller golv? Här är det gratis att spela lite!

Hur

Du kan kombinera brickor av samma storlek, men av olika material och med olika ytor. Matt mot blank textur mot en slät yta. Det kan vara riktigt gott. Eller du kan använda flera storlekar av samma typ av kakel och göra mönster på så sätt.

Plattor säljer ut enkla plattor. Använd denna möjlighet att prova. Kom ihåg att storleken på de olika plattorna måste kunna kombineras. Som är en bricka av 20x20 cm, såsom visas här, kan enkelt kombineras med 40x60 cm plattor, eller 10x10 cm. Mosaik finns i flera storlekar. Tänk också på kakelns tjocklek. Vissa avvikelser kan kompenseras genom att lägga till mer lim, men vissa handgjorda plattor kan orsaka problem eftersom alla kan vara olika.

Om du inte har professionell hjälp från inredning och kakel tillverkare är det extra viktigt att du skriver i förväg. Rita upp väggar och golv, använd pappersarbete, det är lättast att få rätt skala. Ta ritningen till kakelaffären, vilket hjälper till att beräkna det belopp som behövs för varje kakel typ. Kom ihåg att fogens färg är viktig för resultatet. Om du vill markera mönstret kan du använda en annan kostym för att betona det.

White Tiles

Det här badrummet är ganska liten, och det var inte mycket pengar kvar för lägenhet köp. Ändå skulle boende föredra ett ordentligt bad. Vita kakel är idealiska för små rum utan fönster. Det ger ljus och ökar känslan av utrymme. Här är fyra olika plattor. Golvplattor som är tråkig och torr så det är inte halt att gå på en väggplatta i samma storlek 20x20cm. För att skapa ett mönster används glasmosaik och en 20x20 cm kakel som är asfalterad och ser ut som mosaik. Glasmosaiken har en annan konsistens och glans än keramikplattan och ger också ytvariation. Golvplattorna läggs diagonalt. Detta gör att rummet verkar större. Mönstret betonas av ett mörkt tätningsmedel, vilket också är praktiskt på ett golv. Fukten på väggarna är ljus och neutral för att rummet ska vara så luftigt som möjligt.

Detta säger experten:

  • Kakttjockleken kan variera från 4 till 10 mm. Den skillnaden kan jämnas med lim under läggning. Olika tjocklekar bör därför inte störa problem med användningen av olika format.
  • Vanligtvis beräknas 10% extra kakel för loppet. När du använder flera format är det nödvändigt att beräkna mer. Detta hjälper dig var du köper kakel.
  • Badrummet använder de mjuka plattorna på väggen. Det är lättast att hålla rent.
  • På badgolv måste hänsyn tas till plåtsäkerheten. Glaserade, mattplattor fungerar bra. Kakel med mycket struktur blir svårare att hålla ren. Stenplattor blir porösa och måste impregneras om de inte behöver suga upp tvålvatten från duschen.
  • Golvplattor över 20x20 cm kan vara svåra att antända. Större plattor kräver förstklassiga, exakta hantverk från både golv och kakel.

ADVERT

Mest populära