All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Bra på trä - vid 1, 2, 3!

Trä är ett levande material, och precis som allt annat bor, behöver det vård att vara bra. En ytbehandling som många glömmer, eller kanske inte vet så mycket om, är en paintbone. Det är ett bra alternativ att måla om du vill ha mer färg på trä och samtidigt se några av träets struktur.

Beis är inte måla

Beating är inte detsamma som målning. Färgning med beis är baserat på interaktion mellan substratet och boken. Boken tränger in i trädet och lägger färgen på träytans övre yta. Resultatet är en genomskinlig toning av ytan som betonar och förbättrar träets naturliga färg och struktur.

Traditionellt använda bin för att utjämna färgskillnader och för att få en djupare nyans på möbler och träelement av ädelträ, men också att ge "ätbart utseende" till vanliga skogar.

Fläcken påverkas av träskiktet

Eftersom strålarna är transparenta påverkas skuggan i stor utsträckning av substratets färg och struktur. Mjuka delar av trädet suger upp mer smuts och blir mörkare än hårda fester. Eftersom det finns stora skillnader i individens färg kan strukturen och hårdheten mellan olika skogar, en och samma pärla variera beroende på vilken typ av trä det appliceras på. Läs försiktigt färgkartan noggrant innan du väljer en fyr och försök alltid på ett liknande träd eller på en dold yta innan du börjar.

En nyhet på betesmarknaden, som bevarar det träd som ska rengöras och miljön, är en vattenbaserad lack. Den nya vattenbaserade Herdins Lacquer Beech är svanmärkt och gör det enkelt att ge en vacker och jämn färgning. Det pärlor och lacker samtidigt, och det ger bra träskydd. Färgbägaren finns i åtta färgalternativ. Antikvitt, mörk ek och teak är några av de alternativ du kan välja mellan.

ADVERT

Mest populära