All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Hitta din personliga stil

Är du trött på vita väggar, och valen är så många som du vill ha mest av muren? Gör som experter, och skapa ditt eget moodboard. Klipp ut idéer och lim upp dem. En mood styrelse kommer att se till att butiken kommer att ge dig effektivare och mer kvalificerad hjälp för att förverkliga dina drömmar.

Dessutom kommer det att vara en kreativ, rolig och social aktivitet med vänner, pojkvän eller familj.

Allt är tillåtet

Trendcirkeln är avslutad. Trendpolisens röster har slutat. Nu kan du välja vad som är bäst för dig.

Mantraet är nu: Hitta din egen stil!

Det kan ändå vara lättare sagt än gjort.

Men tänka: Skulle inte världen vara tråkig om alla gick omkring i vita och gråa kläder?

Tänk hela

Bjørg Owren, VD för Informationsverket för färg och inredning / IFI. nej, tror att välja en hemstil kan jämföras med processen du går igenom när du väljer kläder. Skillnaden är att vi går vidare till ett större område, vilket för att skapa en helhet kräver mer av processen framåt.

- Vi följer inte bara en stil eller två. Vi är väldigt komplexa. Människor har olika stilar, blandningar och matchningar. När det gäller kläder har vi länge arbetat för principen & rdquo; hitta din stil & rdquo; . Nu har det kommit till inredningen, säger hon.

Vit och Grå har varit säkra riktlinjer i inredningen, men i längden är det för färglöst för de flesta. Använd därför ledig tid att tänka igen!

Känn dig som hemma

Men hur i världen vet du vad som är din stil?

- Välj med din mage, rådgivare Owren. Kom ihåg att gå efter vad som passar dig. Skapa hemmet till en plats där du och din familj kommer att njuta av. Det handlar helt enkelt om att känna sig hemma.

Leta inte efter svaren utåt. Stilen på stilen är din egen.

Som med inköp av kläder frågar du inte nödvändigtvis frågan "Vad är trenden nu? ". Det som behövs är därför en mental omställning.

- Lita på dig själv. Tänk på små möbler, textilier och saker som tillbehör, medan bottenkåpan är golvet, de värdefulla möblerna och väggarna. Det lönar sig att investera på ett bra sätt. Valen kan vara många och svåra. Gillar du det ljust eller mörkt, tungt eller lätt, färgstarkt eller solidt? Det beror på dina smakpreferenser. Vill du ha en riktigt färgstark touch, men är inte säker på om du blir trött på det? Testa det någonstans, du stannar inte så länge som en hall, som en hall eller toalett. Vardagsrummet kan ha ett lugnare uttryck, kanske med en stol i den & rdquo; frisk & rdquo; färg.

Men de flesta av oss kan vara mer vilda och galen i inredningen än vi är idag.

Hitta humöret

Style universum idag kan betraktas som den renaste labyrinten, skapad för att förvirra den som är i den.

Men om du är fast har Owren ett uppdaterat knep för att ta reda på: Gör som experterna har gjort i många år i sina kreativa arbetsprocesser.

- Skapa ditt eget "moodboard", även kallat collage. Det är ett verktyg för att kommunicera stämningar och känslor, så att de förstås av andra. Skär bilder från tidningar, broschyrer, skriv ut foton från webben. Du kan också samla materialprover för ditt personliga moodboard. Sedan leta efter den gemensamma nämnaren. Vad tycker du bäst om? Denna typ av förberedelse gör det också lättare för handeln. Ta det till affären!

Gör en plan

Owren ser så ofta att människor som kommer att röra upp saknar en plan. Många väljer en färg och börjar. Det finns ofta mer eller mindre slumpmässiga inköp som de hoppas kunna matcha med varandra i slutändan. Människor kämpar för att vara nöjda, med felaktiga inköp och felaktiga prioriteringar. Då är det mycket bättre att göra en guide till din egen stil / smak före renovering.

En collage gör ordern specifik för proffs, vilket sparar dig och butikstiden.

- Du kommer till ett mål snabbare med en karta, säger Owren och lägger till: - Bli en bättre kund, få bättre hjälp.

Sammansatt bild

Trendbilder som "Nordic", "Light", "Shabby Chick" har blivit vana vid, men de få av oss identifierar med bara en stil eller ett litet urval av stilar.

- Det gör allt svårare. Den faktiska bilden är sammansatt, man kan vara procentuellt den ena stilen eller den andra stilen. Verkligheten är att de flesta av oss är en liten medveten egen stil. Sedan vi var unga lärde vi oss lite om estetiska ämnen i skolan, säger Owren.

Färger, former och material kan därför, när vi skapar ett hem, bli en röra av frågor.

- Många tycker att det här är svårt. Sanningen är att det är lättare än du tror, ​​säger hon.

Skapa en collage kan vara en trevlig, kreativ och inte minst tid, kostnad och frustrationsbesparande familjeuppgift. För då är alla på gång. Det är bättre att du håller med de du lever med om inköpen innan tapetet är limmat på väggen.

- Det är också väldigt roligt och roligt. Leta efter bilder med en atmosfär som du känner igen dig. Stil är något du ser. Klipp ut, sätt ihop och spela dig, uppmuntrar hon.

ADVERT

Mest populära